Babiččin 4vrstvový jablečný koláč – tak lahodný, že neodoláte! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Jan, 07. 02. 2025

Tento tradiční recept na 4vrstvový jablečný koláč je ideální volbou pro každého, kdo miluje jemné, vláčné a dokonale sladěné chutě. Spojení kakaového a kokosového plátu s voňavou jablečnou náplní a nadýchaným piškotovým těstem dělá z tohoto koláče skutečnou lahůdku. Připravte si ho doma podle tohoto osvědčeného receptu!

Pro 8 porcí

Ingredience

Piškotový plát:

Kokosový plát:

Jablečná náplň:

Postup přípravy

  • Příprava piškotového plátu: Vyšlehejte 2 bílky s 50 g cukru do tuhého sněhu. Máslo vyšlehejte s cukrem, žloutky a mlékem do krémové konzistence. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec opatrně zapracujte sníh. Rozdělte těsto na dvě části, do jedné přidejte kakao, do druhé citronovou kůru. Kakaové těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
  • Kokosový plát: Vyšlehejte 3 bílky s cukrem do pevného sněhu. Kokos, mouku a prášek do pečiva promíchejte a lehce vmíchejte do sněhu. Směs rovnoměrně rozetřete na kakaové těsto.
  • Jablečná náplň: Nastrouhaná jablka vymačkejte, aby se zbavila přebytečné šťávy. Smíchejte s cukrem a skořicí. Rovnoměrně rozprostřete na kokosovou vrstvu.
  • Dokončení: Na závěr rozetřete světlé piškotové těsto na jablka. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Koláč nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut

  • Pečení: 30 minut

  • Celkem: 50 minut

Počet porcí:

  • 8–10 porcí

Závěr:

Tento babiččin 4vrstvový jablečný koláč je dokonalou kombinací vláčného těsta, exotického kokosu a voňavých jablek. Díky jemné konzistenci a bohaté chuti si ho zamiluje celá rodina. Hodí se k odpolední kávě i jako slavnostní dezert. Vyzkoušejte ho a nechte se unést jeho jedinečnou chutí!