10- minutové bramborové knedlíky bez mouky a vajec stokrát lepší, než těsto z mouky recept

Ingredience

  • uvařené brambory
  • Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)
  • sůl jen do vody – ne do těsta
4x
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Na mírném ohni přivedeme k varu osolenou vodu.
  2. Najemno nastrouhejte již uvařené brambory, které posypeme škrobem.
  3. Promícháme a postupně vytvoříme kompaktní těsto.
  4. Dle potřeby přisypejte škrob.
  5. Ze vzniklého těsta vytvořte malé kuličky menší než tenisákky a ihned házejte do vroucí vody.
  6. knedlíky nechte vařit 2-3 minuty. Následně vypněte, nechte pár minut pod pokličkou a vyjměte z vody.

Poznámka

Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.

 

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"