Videorecept: V lednici mi zbyla slanina, tak jsem jí vyskládala do misky a připravila výborný hlavní chod pro rodinu.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

Uvařte si lahodnou delikatesu z několika málo surovin podle známého kuchaře Michaela Smitha. Recept je velmi jednoduchý, na přípravu rychlý, a především sytý. Takže pokud už nevíte, co vařit k obědu nebo večeři, vyzkoušejte tuto sytou pochoutku. Jsme si jisti, že zachutná vám i celé vaší rodině.

Budete potřebovat

  • Slaninové proužky 300 gramů
  • Brambory 8 kusů - velké
  • Gouda 200 gramů
  • Pečící papír
  • olivový olej pár kapek
  • Sůl
  • Pepř

Příprava nádobí

Nejdříve si připravte formu, ve které budete péct. Doporučujeme použít pánev o průměru přibližně 22 centimetrů. Pokud máte pánev menší či větší, použijte ji, ale přizpůsobte tomu také množství ingrediencí. Na dno pánve dejte pečící papír, který potřete pár kapkami olivového oleje. Oloupejte si brambory a umyjte je. Nyní je čas vrhnout se na to nejdůležitější

Vrstvení

Na pečící papír do pánve položte plátky slaniny. Jeden plátek vedle druhého. Umyté brambory nakrájejte na tenké plátky a poté je vložte na nachystanou slaninu. Brambory osolte, opepřete či jinak dochuťte a zasypte je sýrem. Dále pokračujte stejně - brambory na plátky, sýr, brambory, sýr… Jakmile budete mít brambory v úrovni okraje, dejte ještě alespoň dvě patra a snažte se brambory skládat do “pyramidy”. Poslední vrstva musí být brambory. Jakmile budete mít naskládáno, převisy ze slaniny dejte přes brambory. Slanina se ráda speče a poté se odloupne, proto doporučujeme na vrcholek umístit malou pokličku, která při pečení udrží celku tvar. Použijte celokovovou pokličku. Takto připravenou pánev se surovinami umístěte na plech a dejte péct na 190 °C na dvě a půl hodiny do trouby. Opravdu nezapomeňte pánev umístit na plech, jinak budete mít troubu celou špinavou od kapajícího tuku. Přejeme vám dobrou chuť a věříme, že si pochutnáte stejně jako vaši členové rodiny.