Recept, po kterém si budou všichni olizovat prsty, nejlepší kotleta

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Vepřová kotleta nebo karbanátek z mletého vepřového je oblíbenou lahůdkou snad každého Čecha. Bohužel se ale nejedná o příliš zdravé pokrmy. My jsme si ale pro vás připravili zdravou alternativu, která vás uspokojí stejně, ne-li víc. Vylepšete svůj jídelníček o tento chod a uvidíte, jak vám zachutná. Rodina i přátelé váš budou chválit do nekonečna. Garantujeme vám, že se stane stálicí na vašem menu. Příprava je velmi jednoduchá a za chvíli je hotovo.

Vepřová krkovice je téměř národním jídlem. Občas ale stojí za to vyzkoušet nové chutě. Náš recept je stejně tak jednoduchý a chutný. Navíc stejně jako krkovičku toto jídlo můžete servírovat s několika druhy příloh. Pokud vám nechutná vánoční kapr, můžete ho nahradit tímto chodem. Hodí se k němu

  • vařené brambory
  • hranolky
  • brambory na loupačku
  • lehký salát

Kuře ala Mikuláš

Věřte, že změníte názor na to, že vepřové je nejlepší. Pokrm, o kterém mluvíme, pochází z ruské kuchyně. Dle vyprávění se rozšířil během vlády cara Mikuláše I. a od té doby ho Rusové milují. A to už je téměř dvě stě let. Připravte si půl kila kuřecích prsou, sklenici mléka, hrst petržele, lžíci másla, dvě vajíčka, sůl, pepř, olej na smažení a strouhanku.

Jak na to

Prsa namočte do mléka a poté osušte. Oddělte bílky od žloutků a nasekejte petržel. Namelte prsa. Přidejte máslo, žloutky a mléko. Osolte a opepřete. Nakonec přidejte petržel a promíchejte. Pomalu přidávejte bílky za stálého míchání. Směs by měla být nadýchaná. Nakonec vyválejte malé bochánky a obalte je ve strouhance.

Smažte v oleji. Plamen by měl být na mírné intenzitě. Jakmile bochánky získají zlatavou barvu, jsou hotové. Vyndejte je z oleje a položte na papírovou utěrku, která nasákne přebytečný tuk. Podávejte s přílohou a nakládaným česnekem nebo okurkami. Můžete pokapat citronem. Přejeme vám dobrou chuť. Napište nám, jak vám tento recept chutnal.