Recept na česnečku, která opravdu "vypálí červa". Výborná polévka na posilnění imunity v tomto období.

0
(0)

Dalibor , 19. 03. 2021

Česneková polévka patří mezi zdravé potraviny, které si rozhodně musíte zkusit připravit. Hlavně v podobě francouzského receptu totiž přináší výbornou kombinaci chutí a lahodný zážitek, který si budete chtít ještě několikrát zopakovat. Následující recept si tak buď rovnou vyzkoušejte, nebo alespoň uložte na později, kdy se vám jistě bude hodit.

Ingredience na česnekovou polévku:

  • Česnek (oloupaný) - 100 gramů
  • Voda - 800 ml
  • Mléko - 200 ml
  • Vaječný žloutek - 4 kusy
  • Koření – výběr bylinek podle chuti
  • Sůl, pepř – podle chuti
  • Olivový olej – na smažení

Postup přípravy francouzské česnekové polévky

Nejdříve si připravte všechny ingredience na polévky, jako jsou česnek, vejce, sůl, pepř a další bylinky podle chuti. Česnek nakrájejte a zalijte vroucí vodou. Nechte ho vařit zhruba 1 až 2 minuty. Drobné kousky důkladně osmažte na olivovém oleji až do té doby, než česnek získá jemnou zlatohnědou barvu. To je signál, že je připraven,

Když budete mít rozpálenou pánev, rovnou si připravte také křupavé kostičky z chleba či housky. Nakrájejte pečivo na kostky a smažte na oleji přesně tam, kde byl česnek. Tím pádem získají krutony jemnou česnekovou příchuť.

Připravte si vodu na polévku do většího hrnce. Potřebovat budete zhruba 800 ml. V misce vedle si připravte žloutky, ke kterým dáte mléko a koření. Důkladně přimíchejte. Jakmile se voda začne vařit, nalijte dovnitř tuto směs se žloutky a nechte chvíli povařit. Až polévku odstavíte z plotýnky, přidejte také lahodný osmažený česnek.

Nyní už zbývá pouze poslední krok, kdy polévku rozdělíte do misek či talířů a ke každé porci přidáte předem osmažené chutné krutonky. Navrch můžete doplnit ještě nějaké bylinky. Uvidíte, že si tuhle skvělou česnekovou polévku zamilují snad naprosto všichni, protože má skvělé složení i jednoduchou přípravu, kterou bez problémů zvládnete za pár minut.