Recept pro celou rodinu na výborné kotlety pečené v troubě. Jednoduché, levné a nikoho neurazí.

0
(0)

Dalibor , 19. 03. 2021

Receptů na chutné a jednoduché obědy není nikdy dost. Jistě tak oceníte tento recept na vynikající jemné kotlety pečené v troubě. Přípravu zvládnete za pár minut a jistě se bude jednat o nové jídlo, které si zamilují i vaše děti. Jde o ideální recept i pro případy, kdy nemáte času nazbyt a jídlo potřebujete připravit co možná nejrychleji.

Výhody rychlých a chutných receptů nejenom pro děti

Tento recept je oblíbený i mezi dětmi, což je skvělá zpráva pro všechny matky a rodiče, kteří doma přemýšlí, co zase připravit pro děti, aby byly spokojené. Zároveň je důležitým kritériem fakt, že příprava takového receptu nesmí zabrat moc času, nebo být složitá na suroviny. Tento recept obsahuje jen několik základních věcí a zároveň nezabere mnoho času, což je ideální situace.

Budete potřebovat pro přípravu pečených kotletek:

  • Mleté vepřové maso 600 gramů
  • Cibule 1 kus
  • Mrkev 1 kus
  • Česnek 2 stroužky
  • Chléb 100 gramů
  • Mléko 50 ml
  • Sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Postup přípravy

Nejdříve si namočte chleba do vody. Cibuli nakrájejte na kousky a mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Mleté maso je nejlepší ze směsi vepřového a hovězího pro zachování šťavnatosti. Maso si připravte do hluboké mísy a následně přidejte také předem připravenou zeleninu. Dejte namočený chléb a přidejte trochu soli a pepře pro celkové dochucení směsi. Následně všechno důkladně promíchejte.

Z masové směsi začněte tvořit malé řízečky, které budete pokládat na pečicí plech. Pro zachování chuti a šťávy je vhodné jednotlivé kousky umístit do pečicího sáčku. Na posledních pár minut pečení však sáček odkryjte, aby se vytvořila jemná a křupavá kůrčička. Kotletky se pečou zhruba 40 až 50 minut při 180 stupních. Alternativním postupem přípravy, který však vyžaduje více času v kuchyni, je smažení jednotlivých malých řízečků. Chuť bude velmi podobná, ale z trouby jsou možná o kousek zdravější.