Hrníčkové knedlíky z moravské kuchařky, které se hodí nejen ke guláši, ale i k ostatním omáčkám.

0
(0)

Dalibor , 29. 04. 2021

Pokud zastáváte názor mnoha Čechů, že k omáčce vždy patří knedlík a jen nemáte čas chystat knedlíky, nemusíte je kupovat. Domácí knedlíky jsou mnohem chutnější a bez přidaných složek, které tam vůbec nemusí být. Knedlík sice není žádné dietní jídlo, ale domácí je rozhodně zdravější. Nemusíte chystat houskové knedlíky podle složitých a zdlouhavých receptů. Vyzkoušejte tento hrníčkový, který si určitě zamilujete.

Potřebné suroviny

Na přípravu těchto domácích houskových knedlíků vám postačí pouze pár běžných přísad. Na přípravě knedlíků není nic složitého a rozhodně vám zachutnají mnohem více než knedlíky kupované. Nikdy není nad čerstvé domácí. Tyto knedlíky budou mnohem rychleji hotové, protože se jedná o recept bez použití droždí. Jednoduše řečeno, tyto knedlíky nekynou. Kromě níže uvedených surovin si nachystejte 4 hrníčky o objemu 250 ml a trochu tuku, kterým je přes vložením těsta vymažete. Na houskové knedlíky budete potřebovat:

  • 4 housky
  • 2 dcl polotučného mléka
  • 4 celá vejce
  • 8 polévkových lžic mouky
  • 1 čajová lžička soli

Postup přípravy

Jako první nakrájejte housky na menší kostičky a zalijte je mlékem. Nyní oddělte žloutky od bílků. Žloutky nalijte do mléka s houskami a bílky ponechte stranou. Budete z nich šlehat sníh. Ingredience namočené v mléce důkladně promíchejte a nechte odpočívat. Nyní je čas na bílky, ze kterých ušlehejte sníh. Sníh šlehejte opravdu důkladně, měl by být tuhý a pevný, a by vznikly krásné knedlíky. Pak už stačí jen tento sníh pomalu a opatrně vmíchat do směsi se žloutky.

Těsto rovnoměrně rozlijte do vymazaných hrníčků a na sporáku připravte vodní lázeň, do které umístíte hrnky s těstem, přikryjete pokličkou a začnete vařit. Knedlíky vařte celou dobu pod pokličkou. Zhruba za 25 minut budou hotové, pak už je stačí jen opatrně vyklopit a nakrájet.