Výborná vitamínová bomba v době chřipek: tato špenátová polévka vám zachutná a postaví na nohy.

0
(0)

Dalibor , 10. 12. 2020

V zimních měsících patří polévky mezi nejoblíbenější recepty. A není se čemu divit, protože krásně zasytí, zahřejí a ještě nabídnou pořádnou porci nejrůznějších živin díky přídavku zeleniny či vydatnému vývaru. Možná se vám pro zpestření bude hodit i tento nový recept na výbornou špenátovou polévku, která je doslova nadupaná vitamíny. Tak se pusťte do vaření, ať se zahřejete a ještě k tomu pořádně posílíte imunitní systém jako obranu před nejrůznějšími nemocemi a nachlazeními, které číhají všude okolo.

Co budete potřebovat pro přípravu vynikající polévky se špenátem

Jestli si chcete připravit tuto chutnou a zároveň výživnou polévku plnou vitamínů, připravte si následující ingredience:

  • Svazek jarní cibulky nebo jedna klasická cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petrželový kořen
  • 2 brambory
  • Zhruba 200 gramů špenátu
  • 4 lžíce rýže
  • Olej
  • Koření, sůl a trochu listové petržele

Postup přípravy vitamínové špenátové polévky

Vaření této polévky naštěstí není nic složitého. Pokud budete mít kvalitní ingredience, nemáte zde naprosto co pokazit. Stačí jenom dodržovat následující jednoduchý postup a výsledek citlivě dochutit podle vašich vlastních preferencí.

Nejdříve si omyjte a oškrabejte mrkev, kterou si nakrájejte na tenká kolečka nebo menší tvary podle vlastní chuti. Takto připravenou mrkev si jemně orestujte na troše oleje. K tomu přidejte nakrájenou cibuli a nechte restovat.

Jakmile máte orestovanou mrkev a cibuli, přidejte nakrájený kořen petržele a najemno nasekaný špenát. Nejlepší bude čerstvý, ale pokud nemáte, jistě poslouží i mražený. Přidejte potřebné množství vody podle požadovaného počtu porcí a nechte vařit zhruba 20 minut. Následně přidejte hrsti rýže a nechte vařit dalších 5 až 7 minut. Nezapomeňte přidat koření, trochu soli a nasekané listy petržele pro další doplnění důležitého vitamínu C.