Recept na měkké a křehké ořechové rohlíčky. Tuto lahůdku si zamilujete

0
(0)

Jan , 09. 04. 2021

Receptů na lahodné moučníky nebo dezerty není nikdy dost, zvlášť pak ve chvíli, kdy se ve vaší domácnosti nachází více vděčných strávníků a dětí. Vyzkoušejte tento úžasný recept na lahodné ořechové rohlíčky, které si zamilujete vy i ostatní členové vaší domácnosti.

Malé dezerty jsou nejoblíbenějším druhem

Drobné sladké dezerty menších rozměrů jsou oblíbené u dětí i dospělých. Takové malé a sladké jednohubky se ujídají celý víkend, a pokud jsou dobré, pak mizí velmi rychle. Stejným způsobem budou fungovat také tyto ořechové rohlíčky, které budete milovat po prvním soustu.

Pro přípravu rohlíčků budete potřebovat:

  • 1 lžíci moučkového cukru
  • 150 g zakysané smetany
  • 20 g másla
  • 250 g mouky
  • špetku soli

Pro lahodnou náplň si připravte:

  • 80 g cukru
  • 1 lžíci vody
  • 80 g ořechů

Nejdříve si připravte náplň

Pro lahodné a křehké rohlíčky budete potřebovat nejen těsto, ale také ořechovou náplň. V mixéru rozmixujte vlašské ořechy na jemný prášek, do kterého poté přidejte 80 gramů cukru rozpuštěného ve vodě. Ingredience důkladně spojte.

Pokud máte náplň připravenou, je na čase vyrobit také lahodné těsto. Do rozpuštěného másla přidejte zakysanou smetanu a lehce osolte. Postupně do této směsi přimíchejte mouku a moučkový cukr, vše důkladně smíchejte, aby se ingredience propojily a vzniklo tím pružné těsto.

Z těsta vytvořte několik stejných kuliček, přibližně 20 gramů těžkých. Každý z nich rozválejte a naplňte ořechovou náplní. Pak už stačí jen stočit do rohlíku a vložit všechny vedle sebe na pečící papír plechu. V předehřáté troubě pečte na 180°C asi 15 minut. Pokud jsou rohlíčky již dozlatova upečené, vyjměte je z trouby, nechte trochu vychladnout a přendejte je na servírovací tácek. Posypte moučkovým cukrem a lahůdku můžete hned servírovat.

Tyto lahodné, měkké a křehké rohlíčky s výbornou ořechovou náplní vám zachutnají na první sousto.