Toto byl recept na můj nedělní oběd a všichni známí najednou chtěli tento recept. Zkuste to i vy.

0
(0)

Jan , 09. 11. 2020

Příprava tohoto oběda vám nezabere moc času, a většinu ingrediencí máte doma. Můžete zpracovat i maso nižší kvality, které se třeba nehodí na pečení nebo jako plátek.  Budete potřebovat:

  • 600gr mletého vepřového masa nejlépe plec
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 dl strouhanky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky červené papriky, kdo chce může dát i pálivou
  • 1 vejce
  • 1 balení plátkového sýra
  • 1 lžička jedlé sody
  • Sůl, pepř, vegeta na dochucení

Příprava a postup výroby

Začneme tím, že si v míse rukou rozmělníme maso. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, vejce, a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat i vegetu. Směs rukou řádně zpracujeme, aby byla kompaktní. Bude se nám s ní lépe pracovat. To zabere pár minut.

A jdeme do finále

Nyní ze směsi vezmeme kousek masové směsi a uděláme z něho kuličku. Tu následně rozmáčkneme tak, aby vznikla stejně silná placka. Na ní položíme plátek sýra. Nyní vezmeme opět kousek směsi a přikryjeme s ní sýr tak, aby vznikl steak a sýr nikde nevylézal. Placku obalíme strouhankou, vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách do zlatova osmažíme. Na misku, nebo větší talíř si položíme papírové ubrousky, a na ně usmažené steaky pokládáme. Jde o to, že ubrousky vtáhnou přebytečný omastek. Můžeme položit ubrousek i z vrchní strany.

S čím placičky podáváme

Jako příloha je vhodný gratinovaný květák. Pro někoho to můžou být vařené brambory, lepší je však bramborová kaše. Někdo má rád zeleninu, a tak nepohrdne ani zeleninovým salátem, nebo kyselým okurkem. Až recept vyzkoušíte, předejet ho přátelům a známým.