Pokud jste milovníkem meruněk, doporučujeme vám tento LAHODNÝ dezert, který se vám roztaje v puse.

0
(0)

Dalibor , 19. 05. 2021

Chcete pro vaši rodinu připravit chutný dezert na víkend nebo se ukázat před očekávanou návštěvu? K pohoštění připravte tento skvělý dezert, který oslní každého na první pohled i sousto. Jeho příprava je přitom velmi jednoduchá, a tak vám nezabere mnoho času.

Hlavní ingrediencí, která dělá recept zajímavý a osvěžující, jsou meruňky. Vláčné těsto v kombinaci s tvarohem a meruňkami vás uchvátí hned u prvního sousta, a tak se tento recept stane jedním z nejvíce oblíbeným.

Pro přípravu moučníku budete potřebovat:

  • 200 gramů mouky
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • 75 gramů másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 750 gramů tvarohu (40 %)
  • 150 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • lžičku citronové kůry
  • 50 mililitrů mléka
  • 700 gramů meruněk

Ze všeho nejdříve si připravte meruňky. Ty důkladně umyjte a očistěte, rozkrojte je na polovinu a vyjměte pecky. jednu polovinu meruněk nakrájejte na drobné kousky, druhou polovinu nechte v půlkách. Odložte meruňky a pusťte se do přípravy těsta.

Vypracujte krásné těsto

V jedné misce smíchejte prášek do pečiva s moukou, přidejte také studené máslo a vanilkový cukr. Z těchto ingrediencí vypracujte těsto. Po vypracování zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.

Mezitím si připravte směs na horní část dezertu. V misce smíchejte tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce, mléko, citronovou kůru a pudink. Nakonec přidejte také na kousky nakrájené meruňky.

Je čas na formu

Do pečící formy rozprostřete tuhé těsto, nezapomeňte také na vyvýšený okraj, který vám celý moučník dobře zpevní. Na tuhou část těsta naneste směs s tvarohem a meruňkami. Nakonec položte půlky meruněk navrch a dejte péct do trouby. Pečte asi na 175 °C po dobu 70 minut, po upečení vyjměte z trouby a nechte ještě čtvrt hodiny vychladnout.

👍 Tento návod je užitečný