Manžel vzal kuřecí maso a začal do něj dávat nastrouhaný sýr. Pochoutku, která vznikla, všichni milují.

0
(0)

Dalibor , 16. 01. 2021

Drůbeží maso má málo tuku, je bohaté na bílkoviny a obecně je považované za zdravější než například vepřové. Snadno se připravuje a existuje mnoho způsobů úprav. Zkuste si tedy připravit tento výborný recept z mletého kuřecího masa. Uvidíte, že výsledkem budete příjemně překvapeni. A co budete potřebovat?

  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2–3 plátky pšeničného chleba
  • 1 cibule
  • 2 syrová a 2 vařená vejce
  • 200 ml mléka
  • půl hrnku mouky
  • 100 g tvrdého strouhaného sýra (např. Eidam)
  • 20 g másla
  • špetku jedlé sody
  • kopr nebo petržel
  • sůl
  • pepř.

Nejprve nechte chléb na chvilku namočený ve 100 ml mléka, aby se nasákl. Pak ho společně s nakrájenou cibulí umelte v mlýnku na maso.

Správné koření je základ

Mleté maso důkladně promíchejte se solí a pepřem podle chuti. Pak ho smíchejte s namletým chlebem, který už máte připravený, a nechte ho chvíli odpočinout. Vařená vejce nakrájejte na kousky, smíchejte je se strouhaným sýrem a máslem a přidejte bylinky. Tato směs bude sloužit jako náplň, proto si ji odložte stranou do misky.

Pak už stačí jen rozšlehat syrová vejce se zbývajícím mlékem, přidat mouku, na špičku nože sody a trochu soli a pepře. Vezměte kousek směsi s mletým masem, uválejte z něj placičku, doprostřed vložte trochu sýrové náplně a přiklopte další masovou směsí. Pokud chcete, můžete tvořit i masové kuličky. Maso následně obalte v těstíčku z vejce a mléka a smažte na rostlinném oleji, dokud nebude propečené.

Můžete vykrajovat libovolné tvary

Tento recept se skvěle hodí jako nedělní oběd nebo večeře pro celou rodinu. Kuřecí maso chutná i dětem a když si s ním opravdu budete chtít vyhrát, můžete jim z něj vykrájet i různé tvary pomocí vykrajovátek na cukroví. Pokud budete tvořit menší tvary, můžete je ponechat jako jednohubky. Pokud z masa budete dělat větší placky nebo koule, zvolte jako přílohu brambory, bramborovou kaši nebo rýži.