Na konci měsíce vždy vezmu plech, naliju na něj vodu z konvice a vložím do trouby. Budete to dělat taky.

0
(0)

Dalibor , 28. 01. 2021

Odstranit zašlé a zapečené usazenin z trouby představuje velmi náročný úkol, kdy výsledek zdaleka nemusí dopadnout podle očekávání. Naštěstí však existuje několik rad, s jejichž pomocí dosáhnete krásně čisté trouby za minimální úsilí a množství času. Více informací najdete přímo v tomto článku.

Co budete potřebovat pro perfektní vyčištění trouby

  • 1 čajovou lžičku mycího prostředku na nádobí
  • Polovinu lžíce jedlé sody
  • Čtvrtinu lžíce peroxidu vodíku
  • Citronovou kůru
  • Polévkovou lžíci octa
  • Houbičku
  • Papírové utěrky

Postup čištění pečicí trouby od usazenin

I když se jedná o nepříjemné a zapečené usazeniny, existuje jednoduchý způsob, který pomůže s jejich efektivním odstraněním jednou provždy. Začněte s obyčejnou mýdlovou vodou a houbičkou, kterou je potřeba často ždímat pro zbavení se hlavních nečistot a nejsilnější vrstvy mastnoty. To vám pomůže zbavit se základních nečistot a připravit si ideální podmínky pro další fáze čištění.

Dále promíchejte všechny výše přísady, dokud nevznikne hustá pasta. Jedlá soda odstraní uhlíkové usazeniny bez poškození povrchu, zatímco peroxid a čisticí prostředek na nádobí odstraní nečistoty především v podobě mastnoty. Citronová kůra dodá celému čištění příjemnou vůni.

Odstraňte všechny rošty a pomocí papírových ručníků nebo houby naneste čisticí prostředek a čistič na celý vnitřní povrch včetně dvířek trouby. Chemická reakce začne probíhat okamžitě, ale není třeba spěchat. Čím déle zde čisticí pastu necháte, tím lépe. Zavřete dveře a nechte alespoň 4 hodiny. Následně otevřete troubu a setřete nečistoty. K opláchnutí budete potřebovat další kbelík s teplou a čistou mýdlovou vodou.

Některé moderní chytré trouby mají samočisticí funkci. Pokud je to i váš případ, zapněte jej a počkejte, až celý cyklus řádně proběhne. A výsledek bude skutečně dokonalý.

👍 Tento návod je užitečný