Proč si každý najednou přidává máslo do své kávy.

0
(0)

Dalibor , 23. 01. 2020

Každý z nás má rád šálek dobré kávy. Avšak nejnovější trend vás zřejmě překvapí.

Namísto tradiční smetany nebo cukru, si lidé začínají do kávy přidávat máslo a tvrdí, že je to ta nejlepší věc, jakou kdy vyzkoušeli.

Někteří jsou vůči tomu skeptičtí, protože máslo nepovažují za právě nejzdravější potravinu. Avšak ne všechny másla jsou pro vaše tělo špatné.

Abychom byli konkrétnější, máslo z mléka krav krmených čerstvou trávou je jediné, které byste měli používat.

Proč používat pouze máslo z krav krmených trávou


Krávy jsou obvykle krmena sójou nebo kukuřicí, protože se jedná o super levné a vydatné krmivo. Všichni však zřejmě budete souhlasit s tím, že krávy by tyto věci jíst neměli.

A co je ještě horší, krávy sóju a kukuřici ani nedokážou pořádně strávit a do jejich mléka se pak dostávají tuky, které jsou pro vaše tělo škodlivé.

Krávy krmené čerstvou zelenou trávou dávají to nejkvalitnější mléko i maso. Stejně to platí i o másle.

Zde je 5 důvodů, proč je dobré si přidávat máslo vyrobené z mléka takových krav ať už do kávy, nebo jej běžně konzumovat:

1. Cholesterol, zdravá váha a předcházení onemocnění srdce


Máslo od krav krmených trávou je jediné, které obsahuje správné tuky na regulaci cholesterolu, jehož hladinu v krvi nezvyšuje.

Má nejlepší poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které snižují ukládání tuků v těle. Je také výborným zdrojem vitamínu K.

Tato fakta z něj dělají skvělý prostředek na snižování onemocnění srdce, jak to již potvrdili několik studií.

2. Mozek, hormony a onemocnění nervové soustavy


Tuky z takového másla podporují činnost mozku a ostatních orgánů. Vytvářejí zdravé buněčné stěny, membrány a také zajišťují vyváženou produkci hormonů.

Butyrát je mastná kyselina s krátkým řetězcem. Kdysi se považovala za nezdravou, ale dnes se spojuje s předcházením neurodegenerativních onemocnění a zvýšeným výdejem energie.


 
Působí protizánětlivě a také předchází onemocněním srdce.

3. Trénink těla ve spalování tuků


Pokud konzumujete zdravé máslo každé ráno, trénujete tělo na rutinu celodenního spalování tuků.

CLA, respektive konjungovaná kyselina linoleová, nacházející se v másle od krav krmených trávou, snižuje tělesný index tuků BMI a to zvláště u lidí trpících obezitou.

4. Výdrž a lepší kognitivní schopnosti


Káva se zdravým máslem poskytuje tělu energii a zvyšuje kognitivní schopnosti.

Doslova cítíte, když naskočí její efekt, který pak trvá i 6 hodin, aniž jste potom zažili náhlý pocit vypálení.

Když se zkombinuje s jinými zdravými tuky, jako například s kokosovým olejem, tento nápoj začne produkovat v těle ketony. Jde o látky, které se vytvářejí během spalování tuků, ne cukru.

5. Náhrada snídaně


Přidejte 1 až 2 polévkové lžíce másla do vaší ranní kávy a můžete tím nahradit celé snídani.

Není to sice nejvhodnější zda nejzdravější způsob snídání, ale může posloužit zaneprázdněným lidem.

Dodá vám tuky a kalorie, které poskytnou vyšší výkon než zdroje sacharidů jako například snídaňové cereálie.

Závěr


Když si přidáte máslo do kávy, získáte tak nejchutnější krémový nápoj dodávající vašemu tělu energii, kterou doslova budete cítit. Jak jste se mohli v článku přesvědčit, tam to však nekončí.

Podle Davida Aspreya, podnikatele v oblasti zdraví a zdravé výživy, který tento nápoj vymyslel a propaguje, stejně důležité jako zdravé máslo je i kvalitní káva.

Vyberte si proto kvalitní zrnkovou a dobře praženou odrůdu kávy.