Proč dávat cibuli do mrazáku? Vyzkoušejte tento trik stejně jako mnoho dalších, usnadníte si tím práci při vaření!

0
(0)

Dalibor , 17. 09. 2020

Tradičně patří do mrazáku zásoby masa nebo zeleniny, protože je to nejjednodušší způsob uskladnění. Proč ale dávat do mrazáku čerstvou cibuli, když ne kvůli skladování? Budete se divit, je to velmi praktický tip, jak se vyhnout štiplavosti a slzení očí při následném krájení. V domácnosti však využijete i další triky, které zkušené hospodyňky používají po celém světě. Ušetří totiž čas a usnadní práci. Vyzkoušejte je sami a uvidíte!

Cibule do mrazáku

Jak nakrájet najemno cibule bez slzení a oteklých očí? Štiplavost cibule je způsobená silicemi, které mají ale antibakteriální účinky, takže jsou velmi potřebné. Ne však ve chvíli, kdy cibuli krájíte a přes slzy ani nevidíte, kde nožem řežete. Proto cibuli před krájením uložte na 10 minut do mrazáku. Budete překvapeni, ale jednoduše tím zbavíte cibuli štiplavosti a půjde snadno a rychle nakrájet bez brekotu, rozmazaného vidění nebo slz kapajících do připravovaného jídla.

Vždy křupavá zelenina

Chcete připravovat celer, petržel nebo mrkev, ale zelenina již není tvrdá, ale připomíná gumu nebo ohebnou modelínu? Není ještě vše ztraceno, zase může být křupavá. Stačí vzít nádobu, naplnit jí ledovou vodou a vložit tuto zeleninu do vody. Přidejte nakrájenou bramboru a nechte působit. Po této lázni bude zelenina zase křupavá. Osvěžit tak můžete i ředkvičky nebo ředkve všech druhů. Další zajímavý trik se bude hodit při vaření vajíček.

Jak snadno oloupat vařená vejce?

Mnoho hospodyněk si láme hlavu nad tím, jakým způsobem vařit vajíčka, aby se pak dala snadno a rychle oloupat. Tím spíše, když se chystá oslava a vajíčka jsou určená na ozdobu. Jednou z možností je přidat při vaření vajec do hrnce s vodou špetku jedlé sody a několik kapek citronové šťávy. Vajíčka vařte stejně jako vždy. Budete překvapeni výsledkem, který předčí očekávání, vajíčka půjdou oloupat snadno a rychle, což se bude hodit nejen při snídani ve všední dny, kdy není času nazbyt.