Dříve naše babičky nechodily do lékárny, ale používaly medicínu, kterou znaly už roky. Recept na přírodní antibiotiku.

0
(0)

Jan , 29. 04. 2021

Pravidlem moderního světa se stalo, že nemocní lidé zamíří k lékaři, který jim předepíše léky plné průmyslově vyrobené chemie. Tyto léky si pak vyzvedávají v lékárně, anebo vynechají lékaře a jdou do lékárny rovnou. Podle toho, jak závažné problémy je trápí. Už jsme ale zapomněli na to, že toto je pouze moderní způsob léčení. Lidé v dřívějších dobách uměli zacházet se sílou přírody, kterou máme k dispozici, věděli, jakými rostlinami a živočišnými produkty mohou léčit. Tyto znalosti se v dnešní době téměř vytratily. Jediné, co víme, je, zda si máme v lékárně koupit paralen nebo stoptusin. Přitom přírodu máme k dispozici pořád, jen ji neumíme správně použít, vraťme se ke kořenům tradičního léčitelství a řešme problémy v souladu s přírodou. Pomůže to našemu zdraví i samotné přírodě.

Příprava léčivé směsi

Na přípravu léčivé směsi nepotřebujete žádné velké množství bylin a jiných produktů přírody. Postačí vám pouze 3 dostupné ingredience a příprava je také velmi jednoduchá. Pokud se chcete pustit do léčivé směsi, nachystejte si jeden větší kořen zázvoru, 500 g medu a 2 nestříkané citróny. Až budete mít všechny tyto suroviny nachystané, můžete se pustit do přípravy.

Citron i zázvor důkladně omyjte. Doporučuje se při přípravě zachovat slupku citronů, protože právě v té najdete nejvíce vitaminů, které nemocné tělo potřebuje. Zázvor zbavte slupky. Citrony i zázvor nakrájejte na menší kousky. Nachystejte si uzavíratelné sklenice, které důkladně propláchnete a necháte uschnout. Do perfektně suchých sklenic rovnoměrně rozdělte citrony a zázvor. A jako poslední rozdělte med tak, aby ho bylo všude stejně. Několikrát každou nádobou pořádně zatřeste, aby se med dostal všude a došlo ke spojení všech ingrediencí. Nechte je alespoň 24 hodin stát na kuchyňském pultu s pokojovou teplotou a čas od času znovu protřepte. Až směs pustí šťávu, můžete ji začít používat. Je to také čas na přesunutí sklenic do lednice, ve které je třeba je uchovávat.