Tento trik jsem viděla u své kamarádky a jinak už palačinky nepřipravuju. Žádné nádobí!

0
(0)

Jan , 20. 01. 2021

Nebaví Vás po každém smažení palačinek uklízet kuchyň a umývat horu nádobí? Palačinky by přitom byly tak jednoduché a rychlé jídlo, nebýt toho nepořádku všude okolo a nekonečného uklízení. Pokud ale použijete tento lahvový recept, lahev po dobrání těsta jednoduše vyhodíte a nebudete se muset potýkat s žádnými horami nádobí a špinavou kuchyní v podobě rozlítané mouky po celé kuchyni. K přípravě těsta si připravte láhev od nápoje se zátkou a tyto suroviny:

  • 10 vrchovatých lžic mouky
  • 3 lžíce cukru a ½ lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 600 ml mléka

Postup pro přípravu těsta

Do hrdla lahve vložte trychtýř, abyste zabránili výše zmiňovanému nepořádku v kuchyni. Trychtýřem nejprve pusťte dolů do lahve všechny suché suroviny (mouku, cukr a sůl). Poté k nim přidejte všechny zbylé suroviny - vejce, olej a mléko.

Nyní láhev pořádně uzavřete a protřepejte. Třepejte tak dlouho, dokud nebude těsto perfektně hladké. Pokud by Vám v těstu zbyly hrudky, nebylo by to chuťově nic moc.

Samotné smažení palačinek

Na samotném smažení už není nic zvláštního. Rozehřejte olej nebo jakýkoli tuk na pánvi. Poté naneste naběračku těsta na rozehřátou pánev s tukem a rovnoměrně rozprostřete. Až se palačinka odlepí od pánve a půjde otočit, otočte ji. Zlatou palačinku vyklopte na talíř a servírujte podle jednoho z mnoha možných způsobů. Mezi nejoblíbenější patří palačinky s čokoládou, se skořicí, nebo třeba s marmeládou. V létě je perfektním osvěžením palačinka se zmrzlinou a se šlehačkou.

Tip na závěr

Nemusíte smažit všechny palačinky najednou. V lahvi Vám těsto uskladněné v lednici vydrží poměrně dlouho. Co takhle udělat si zítra ke snídani čerstvé palačinky? Čerstvě usmažené jsou vždy nejlepší. Těsto budete mít nachystané a usmaženo je za pár minutek. Nelekejte se, když Vám těsto v lednici zhoustne. Stačí zředit troškou mléka a můžete smažit.