Recept na výborné domácí koláčky s mletým masem a smetanovo-sýrovou náplní.

0
(0)

Dalibor , 08. 10. 2020

Máte nahlášenou návštěvu na oběd nebo večeři a nechce jim dělat obyčejné řízky? Nemusíte. Místo klasických masových kuliček jim z mletého masa můžete připravit košíčky z mletého se smetanovým sýrem. Za tento dokonalý a krásný předkrm vždy dostanete hodně komplimentů a hosté vás budou prosit o recept.

Co budete potřebovat?

Pro přípravu masových košíčků si můžete vybrat jakékoli mleté maso, které vám chutná. Skvěle se hodí i zbytky kuřecího, krůtího, hovězího nebo vepřového masa. Díky krémové náplni bude vždy jemné a šťavnaté, takže žádné suchosti se nemusíte obávat, bez ohledu na výběr hlavní suroviny. Masa si připravte asi 500 gramů, k tomu 100 ml mléka, 200 g zakysané smetany, 2 vejce, 70 gramů chleba a 150 gramů tvrdého sýra. Na dochucení použijte:

  • sůl,
  • čerstvě mletý černý pepř,
  • kopr.

Postup

Nejdřív nakrájejte cibuli na malé kostky a smíchejte s mletým masem. Chléb namočte do mléka a poté přesuňte do mísy s mletým masem a cibulí. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Tuto směs vložte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Z mletého masa udělejte kuličky, dejte je na plech a vytvarujte z nich košíčky.

Nyní si nastrouhejte sýr a vejce vařená natvrdo. Přidejte k nim zakysanou smetanu a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Touto směsí naplňte košíčky a dejte je péct do předehřáté trouby na 35 až 45 minut při teplotě 200°C. Po vyndání zkontrolujte, zda je maso dostatečně propečené. Pokud ano, můžete ho podávat. Košíčky byste přitom vždy měli podávat teplé.

Na co si dát pozor?

Kromě správného stupně propečení je velmi důležitá také kvalita mletého masa. Uvidíte-li šedé nebo tmavé skvrny, vyhoďte ho a zvolte pro recept jiné. Změna barvy znamená, že maso oxiduje a je příliš staré. Nakupujte pouze na osvědčených místech, kde se na kvalitu můžete spolehnout. Jedině tak budou pokrmy chutné a čerstvé. Přejeme dobrou chuť.

👍 Tento návod je užitečný