Pozor na tyto vína! Mohou být zdraví nebezpečné. Byli v nich nalezeny vzorky herbicidu

0
(0)

Jan , 21. 06. 2020

Používání glyfosátu je zcela mimo kontrolu. Zdá se, že tato chemikálie žije svým vlastním životem.

Nacházíme to stále častěji v potravinách, které nebyly vůbec ošetřeny. Konkrétně se jedná o hrozny, z nichž se vyrábí ekologické („ekologické“) víno.

Glyfosát, aktivní složka v Roundonsově herbicidu od Monsanto, je nejrozšířenější zemědělskou chemikálií v historii. Nachází se v různých herbicidech (společně asi v 700), ale nejčastěji se používá Roundup.

Glyfosát byl poprvé použit v roce 1974. Od té doby bylo v amerických polích použito 1,8 milionu tun a za posledních 10 let bylo spotřebováno ve formě sprejů 1,2 milionu tun.

Analýzy potvrdily, že v roce 2014 bylo na každý akr (přibližně 4 000 m 2) zemědělské půdy ve Spojených státech aplikováno přibližně 360 g chemického postřiku a téměř 230 g stejné plochy na celém světě.

Pokud kupujete biopotraviny nebo nápoje, měli byste být teoreticky chráněni před glyfosátem. Pěstování organických plodin neumožňuje použití této chemikálie.

Nedávný výzkum však zjistil, že glyfosát našel nejen ve vínech, ale dokonce i v ekologických vínech.

Jaké vína neprošla testama ?

Anonymní zastánce skupiny Moms Across America nechal 10 vzorků vína testovat na přítomnost glyfosátu. Glyfosát byl potvrzen ve všech vyšetřovaných vzorcích - dokonce i v ekologických vínech (obsah glyfosátu byl však výrazně nižší).

Největší množství glyfosátu - 18,74 ppb - bylo naměřeno v Caber Sauvignon od roku 2013 z tradiční vinice. Toto množství je 28krát vyšší než v jiných testovaných vínech.

Nejnižší hladina glyfosátu - 0,659 ppb - byla obsažena ve víně Syrah od roku 2013. Syrah pochází z biodynamicky zpracované vinice, která se zaměřuje na výrobu ekologických vín.

Další ekologické víno z roku 2012, které je směsí červených a bílých hroznů, mělo hladinu glyfosátu 0,913 ppb.

Jak se glyfosát dostane do vína?

Réva se nestříká přímo, protože by byla poškozena a zničena. Půda se však postříká glyfosátem na obě strany vinné révy. Maminky napříč Amerikou informovaly:

"Výsledkem je pruh půdního spreje 60 až 120 cm s vinnou révou uprostřed."

Dr. Don Huber uvedl v prosinci 2011 během zemědělské konference v Acres USA, že stonek révy nelze během postřiku obejít.

Roundup se dostane do kořenů rostliny a přes kůru. Odtud se dostane do listů a hroznů. "

Glyfosát se pravděpodobně dostane z organických a biodynamických vinic z okolních tradičních vinic. Proto byl glyfosát také potvrzen v ekologických vínech.

Je pravděpodobné, že původně tradiční vinice byly přeměněny na vinice produkující ekologické víno. Glyfosát však může v půdě zůstat až 20 let! To by také vysvětlilo, proč je obsahují i některá ekologická vína.

Glyfosát se potvrdil iv 14 německých pivech

Studie Mnichovského ekologického institutu, zabývající se zbytky glyfosátu, zjistila, že glyfosát se nachází ve 14 nejpopulárnějších německých pivech.

Všechna testovaná piva obsahovala více než 0,1 mikrogramu glyfosátu, velké množství glyfosátu, který byl v pitné vodě.

Koncentrace glyfosátu se lišila v závislosti na pivovaru - Hasseroeder obsahoval až 29,74 mikrogramů glyfosátu na litr, Augustiner měl 0,46 mikrogramů na litr.

Americká piva dosud nebyla tímto způsobem testována, ale s velkou pravděpodobností také potvrdí obsah glyfosátu.

Laboratorní testy na stimulaci právníků po celé Americe a udržitelný puls čekají, že glyfosát je dnes přítomen ve všech, včetně krve, moči, mateřského mléka, pitné vody a jinde.

Potvrzení cíle glyfosátu u piv může ovlivnit a oslabit německý pivovarnický průmysl. Německo je největším výrobcem piva v Evropě a je již dlouho hrdé na to, že jeho pivo má nejvyšší kvalitu.

Jedním z nejstarších zákonů na světě je kvalita „čistoty“ jídla německé právo „Das Reinheitsgebot“. Tento zákon omezuje přísady při vaření piva na vodu, ječmen a chmel (při čekání na tento seznam byly přidány také kvasinky).

V současné německé tradici a reputaci výroby „čistého“ piva hrozí chemikáliím z Monsanto. Jak uvádí The Local:

„Na rozdíl od zahraničních uživatelů němečtí pivovarníci, kteří znají látky určené k aromatizaci, enzymy nebo konzervační látky,“ Hans-Georg Eils, prezident Federace německých pivovarů, na Světovém veletrhu zelených týdnů zemědělství, potravin a zahradnictví v Berlíně.

Pivní specialista z Národního potravinářského institutu Technické univerzity v Berlíně Frank-Juergen

V dobách zdravého stravování a poptávky po pivu, které bude připraveno podle zákona o čistotě piva Reinheitsgebot, poslední. "

Glyfosát může způsobit rakovinu a jiné zdravotní problémy

Mnoho lidí neví, že glyfosát byl původně patentován jako antibiotikum. Jeho účelem je ničit bakterie, a proto ničí půdu a lidské zdraví.

Nedávný výzkum dokonce zjistil, že Roundup a některé další pesticidy podporují rezistenci na antibiotika.

Vědec Anthony Samsel, Ph.D. prokázali, že glyfosát je biocid a antibiotikum. Studie zkoumající účinky glyfosátu u drůbeže zjistila, že chemická látka ničí prospěšné střevní bakterie a podporuje šíření patogenních bakterií.

Samsel také zjistil, že perorální podávání nízkých dávek glyfosátu narušilo střevní mikroflóru. To má za následek nárůst patogenů, chronický zánět střev a poškozenou střevní bariéru.

Podle výzkumu Samselu Monsanto věděl již v roce 1981, že glyfosát způsobuje u potkanů ​​nárůst adenomů a karcinomů.

Výsledky výzkumu společnosti Monsanto potvrdila také Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC).

IARC identifikoval glyfosát ve třídě 2A a je „pravděpodobným karcinogenem“ u lidí. Monsanto se však snaží toto tvrzení zakrýt.

Další výzkum ukázal, že glyfosát může navíc:

  • stimulovat růst buněk rakoviny prsu
  • narušit endokrinní systém a ovlivnit schopnost reprodukce a vývoje plodu
  • způsobit oxidační poškození a neurotoxicitu v mozku
  • narušit rovnováhu pohlavních hormonů
  • způsobit vrozené vady