Pozor na nebezpečné jedy v jídle, které otráví vaši rodinu! TOTO musíte vědět: Příběh jedné rodiny

0
(0)

Jan , 08. 05. 2020

Celé roky jsem zastáncem organické stravy pro maximalizaci zdraví, pro vyhnutí se mnohým zdravotním problémům a pomoc životnímu prostředí.

Volba organických potravin snižuje vystavení člověka pesticidům, herbicidům a nebezpečným geneticky modifikovaným potravinám (GMO), které obsahují téměř všechny neorganické jídla a obvykle nejsou ani jen označeny nálepkou.

Kupování organických potravin, kromě toho, že chrání životní prostředí a bojuje proti změně klimatu, přispívá i k dobrým podmínkám chovu zvířat, podporuje udržitelné zemědělství a udržitelným způsobem hospodařících zemědělců.

Nový, velmi dobře zpracovaný dokumentární film "Tajné ingredience", sleduje životy několika rodin, které mají podezření, že jejich zdravotní problémy jim způsobila ne-organická strava respektive ne-bio.

Proto mění svou stravu tak, aby neobsahovala geneticky upravené organismy (GMO) a nebezpečné chemikálie.

Zdokumentované dramatické uzdravení ze stavů, jako jsou chronická bolest, astma, onemocnění autistického spektra a problémy s plodností jsou skutečně inspirativní a měly by přesvědčit každého, aby konzumoval organickou / bio stravu.

Příběh jedné rodiny

Film "Tajné ingredience" začíná příběhem Kathleen DiChiarovej a její rodiny. Kathleen byla triatlonistka, dokud se jednoho dne po třicítce neprobudila s náhlou neuropatií.

Po nevydařené operaci zůstala Kathleen paralyzována. Objevil se u ní syndrom chronické bolesti, syndrom dráždivého tračníku, fibromyalgie a myofasciální syndrom a stala se natolik postiženou, že přišla io svou práci.

V téže době, kdy Kathleen bojovala s náhlým nástupem těchto omezujících stavů, diagnostikovali v raném věku pervazivní vývojovou poruchu (PDD) její nejstaršímu synovi Stephenovi - poruchu autistického spektra.

PDD podle DiChiarovej zahrnovala i poruchu senzorického zpracování a trávicí poruchu, jazykovou poruchu a selektivní mutizmus.

Film ukazuje aktivního malého chlapce, který není schopen komunikovat slovy a pro vyjádření svých myšlenek a přání musí ukazovat a chrčel.

Druhý DiChiarovej syn Camden, který se narodil krátce poté, měl také vážné zdravotní problémy.

Narodil se s takovou silnou astmatem, že si rodina musela pronajmout nebulizéry - inhalační zařízení, které mění tekutý lék na jemňoučké kapičky, aby byla připravena na jeho časté záchvaty.

Camden měl také silně nafouklé břicho, zácpu, změny nálad, dráždivost a vyrážky.

Další trápení rodiny vedlo k novému uvědomění

Trápení DiChiarovej rodiny pokračovalo. DiChiarovej třetí syn, Trevor, se narodil se silnými vyrážkou, ekzémem a alergiemi. Vyrážky a zánět za koleny byly tak silné, že často krvácely.

Jakoby nestačily její vlastní problémy a problémy její tři syny, nové chronické problémy se objevily iu jejího manžela Stephena, kterému po čtyřicítce diagnostikovali benigní prsní nádorový stav, zvaný gynekomastie.

V tomto bodě začala mít DiChiarová podezření, že rodina konzumuje něco, co k té pohromě chronických onemocnění přispívá. Kromě toho viděla marnost snahy její rodiny vést zdravý životní styl, pokud jej podkopává škodlivá strava.

Viděla také, kolik dalších jejích známých rodičů a dětí zažívá podobné chronické zdravotní problémy, přesto, že usilují o zdravý životní styl a jsou přesvědčeni o výživnosti své stravy.

Rozhodla se proto prozkoumat možné příčiny mnoha zdravotních problémů rodiny. Začala neúnavně studovat holistickou výživu, až se nakonec stala výživovou poradkyní a diagnostický.

Z důvodu těžkého stavu svého nejstaršího syna se DiChiarová zaměřila na biochemii, související s autismem a způsob, jakým se v těle rozkládají potravinové chemické látky.

Vlastně říká, že autismus byl "mým nejlepším učitelem o lidském systému a jeho interakci s jídlem".

Klíče k záhadě epidemie autismu

Dnes si téměř všichni uvědomují epidemii autismu. Když jsem byl před více než 30 lety na lékařské fakultě, vyskytoval se autismus v 1 případě na 10 000 obyvatel, zatímco dnes ho má v USA, podle statistik vládní agentury CDC, 1 z 59.

No a Česko se na Ameriku iv této oblasti poměrně rychle dotahuje.

Z mého pohledu existuje mnoho potenciálních, a někdy i vzájemně působících faktorů, které přispívají k ohromujícímu nárůstu poruchy autistického spektra.

Patří mezi ně zejména:

  • vakcinační adjuvanty, zejména když se zkombinují s genetickými predispozicemi
  • mikrobiální toxiny, jako jsou plísně
  • prenatální nedostatek vitaminu D
  • dokonce i vystavení elektromagnetickým polím (EMF) - jedna studie zjistila, že ženy, které byly během těhotenství vystavovány vysokým
  • dávkám záření z mobilů a wifi, se rodilo mnohem více autistických dětí.

Na vrcholu seznamu podezřelých faktorů mohou docela dobře být GMO potraviny a zemědělské chemikálie, používané na jejich pěstování, jako jsou glyfosát, pesticidy, fungicidy a umělá hnojiva - včetně chemických látek, ukrývajících se v kalech, které se nyní ve velkém používají při pěstování plodin.

Článek v časopise BMJ z roku 2019 nazvaný "Prenatální a kojenecké vystavení pesticidům prostředí a porucha autistického spektra u dětí: populační případová kontrolovaná studie" potvrdila některé znepokojující souvislosti:

"Zjištění naznačují, že riziko poruchy autistického spektra u dětí se zvyšuje po prenatálním (před narozením) vystavení pesticidům prostředí do 2000 metrů od bydliště matky během těhotenství, ve srovnání s potomstvem žen z téže zemědělské oblasti bez takového vystavení.

Takové vystavení dítěte by mohlo dále zvyšovat rizika poruchy autistického spektra s komorbidními mentálním postižením. "

Klíče k záhadě hormonálních stavů

U několika rodičů, kteří se objevují ve filmu "Utajené ingredience" a trpí s hormony souvisejícími stavy, většinou došlo k dramatickým zlepšením po přechodu na stravu z organických potravin.

Mia měla, například, dva potraty, ale po přechodu na organickou stravu porodila zdravé dítě.

Hormonální stavy, jaké podle svých slov zažívali lidé v dokumentárním filmu - gynekomastie, kterou trpěl DiChiarovej manžel a dcera jedné ženy, jejíž ve věku osmi let narostly prsa - nejsou překvapením, když se podíváme na to, jaké chemikálie se používají v neorganických potravinách.

Článek z roku 2018 v časopise Food and Chemical Toxicology potvrzuje souvislost rakoviny prsu s běžně používaným glyfosátu, známým obvykle pod názvem Roundup.

"Předchozí studie ukázaly, že glyfosát prostřednictvím receptorů estrogenu podněcuje růst buněk rakoviny prsu. Současná studie zkoumala účinek glyfosátu na signální cestu estrogenu, účastnícího se indukci buněčného růstu cholangiokarcinómu (CHCC) ...

Byly měřeny účinky glyfosátu na buněčný růst, buněčný cyklus a molekulární signální dráhy. Výsledky ukázaly, že buňky HuCCA-1 se projevily v estrogenovém receptoru alfa ...

Údaje této studie naznačují, že glyfosát dokáže indukovat buněčný růst v ERα pozitivních CCA buňkách prostřednictvím signální dráhy negenómového estrogenového receptoru / ERK1 a 2. "

V roce 2018 časopis Clinical Nutrition ESPEN uvedl, že ve velkém používán herbicid glyfosát utlumuje "aromatázu, která mění androgeny na estrogeny".

Dalším účinkem rušivého účinku glyfosátu na hormony podle časopisu je: "Slabé androgeny a spotřebovávání estrogenu logicky vysvětlují asymetrii bílé hmoty a diskonexiu u autismu".

Řekněte ne glyfosátu (nejpoužívanějšímu herbicidu na světě)!

Možná jste někteří moc mladý na to, abyste si pamatovali skandál kolem DDT, organochlorínového insekticidu, používaného ve velkém u množství plodin, dokud nevyšly najevo jeho smrtící účinky na zvířata a životní prostředí, což vedlo k jeho zákazu.

Glyfosát, navržený tak, aby ho snášeli geneticky modifikované organismy, je DDT naší éry. A když vyjdou najevo plné důsledky jeho toxicity, tak ho, doufám, zakážou také.

Jak bylo uvedeno v dokumentárním filmu, chemické společnosti jako Monsanto (dnes již koupena firmou Bayer) dělají rostliny rezistentními vůči jedu glyfosátu, aby ho mohli více prodávat.

Glyfosát má souvislost s autismem, endokrinní poruchou a problémy s plodností, a také s trávicími problémy, alergiemi a dalšími problémy - mnohé z nich byly popsány ve filmu "Utajené ingredience". Ohrožuje lidský mikrobióm, říká neurolog Dr. David Perlmutter, což zase může ovlivňovat mozek a náladu, imunitu a tělesnou hmotnost.

Glyfosát se používá tak nevybíravě, říká v dokumentárním filmu Jeffrey M. Smith, zakladatel Institutu pro odpovědnou technologii, že je v rozporu se svým původním účelem.

Nyní je 121 milionů hektarů rostlin odolných vůči herbicidům, což vede k dalšímu používání glyfosátu a jiných, ještě toxicitu herbicidů, říká Smith.

Jak je uvedeno ve filmu, před sklizní se postřikují glyfosátu ještě i plodiny, které nejsou geneticky modifikované, například pšenice těsně před sklizní, aby se vysušila, protože suché stébla méně opotřebovávají kombajny. Strašné byť jen pomyslet! Více se o tom dočtete v tomto našem dřívějším článku.

Glyfosátu postřikují i ​​úrody bavlny, což znamená, že jeho vlivu mohou být vystaveny i věci, jako jsou obvazy, či dokonce tampony.

Glyfosát odčerpává z lidského těla důležité živiny

Glyfosát odčerpává a dělá nedostupnými důležité živiny v lidském těle, což by mohlo vysvětlovat jeho souvislost s tolika onemocněními. Článek z roku 2015 v časopise Surgical Neurology International uvádí:

"Často přehlíženou, ale důležitou živinou je mangan (Mn), potřebný v malých množstvích pro mnohé základní funkce v těle.

Nedávná studie o kravách, krmených geneticky upraveným krmivem, ošetřeným Roundupom®-Ready, zjistila závažný pokles sérového Mn. Bylo také prokázáno, že glyfosát, aktivní složka Roundupu®, v rostlinách silně snižuje hladiny manganu.

My zde zkoumáme vliv manganu na fyziologii a jeho souvislost s střevní dysbiózy, jakož i neuropatologie, jako jsou autismus, Alzheimerova choroba, deprese, syndrom úzkosti, Parkinsonova choroba a prionové onemocnění.

Nedostatkem manganu lze vysvětlit nadměrné vystavení se glutamátu v mozku v souvislosti s autismem, Alzheimerovou chorobou a dalšími neurologickými onemocněními.

Manganová superoxid dismutáza chrání mitochondrie před oxidačním poškozením a dysfunkce mitochondrií je hlavním rysem autismu a Alzheimerovy choroby.

Na mangan spoléhá syntéza chondroitin sulfátu a jeho nedostatek vede k osteoporóze a osteomalácii. Kvůli antioxidační ochraně od manganu kriticky závisí Lactobacillus, odčerpáván při autismu.

Probiotika s Lactobacily dokáží léčit úzkost, která je komorbiditou autismu a chronického únavového syndromu. Snížené množství střevních lactobacilů vede k nadměrnému růstu patogenu Salmonela, který je vůči toxicitě glyfosátu rezistentní, a i zde hraje roli mangan.

Od manganu závisí pohyblivost spermií, což může částečně vysvětlovat zvýšené míry neplodnosti a vrozených vad. "

Glyfosát: pravděpodobně karcinogenní

V roce 2015 překlasifikuje Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (patřící pod Světovou zdravotnickou organizaci) glyfosát na pravděpodobný lidský karcinogen, a od té doby jsou neustále uváděny znepokojující zjištění.

No problém s přístupem ke skutečným nebezpečím je stejný, jako vidíme u farmaceutického průmyslu a ostatních vlivných průmyslových odvětví.

"Výzkum" financují společnosti, které produkt vyrábějí, vědcům platí velké částky, aby obhajovali bezpečnost těch produktů a usvědčující výzkum je zatajování.

Takto nedávno popsal časopis BMJ problém získání skutečného obrazu o nebezpečích glyfosátu:

"V hodnoceních EFSA, Společného mítinku OSN o zbytkových pesticidech a americké Agentury pro ochranu životního prostředí, vyšlo najevo utajované angažovanost průmyslu.

Lobování průmyslu bylo rozsáhlé a dobře zdokumentované. Ačkoli je těžké to kvantifikovat, lobbing zřejmě ovlivnil výsledek některých těchto hodnocení a zpráv v médiích a představitelů vlády USA vedl ke zpochybnění podpory programu Larco organizace WHO. "

Šťastný konec pro rodinu DiChiarovcov

Po šesti měsících konzumace organických (bio) potravin a odstranění všech pesticidů, chemických látek a GMO ze stravy, se zdravotní stav členů rodiny DiChiarovcov rychlé zlepšoval.

"V průběhu několika týdnů jsme zaznamenali významné změny a zlepšení všech symptomů u každého jednotlivce," říká DiChiarová o přechodu své rodiny na konzumaci organické stravy.

"Ve srovnání s tím, jak dlouho jsme trpěli, to bylo v relativně krátkém čase," říká.

"Po šesti měsících všechny stavy a symptomy jednoduše zmizely. Považujeme se za výsledek lidského experimentu, " říká DiChiarová důrazně.

Zázračné výsledky po přechodu na organickou stravu a zbavení se potravinových toxinů dosáhly i jiné rodiny a děti, které se objevily v dokumentu.

Toxické jídlo je ale všude a ve skutečnosti je normou.

"Je těžké uvěřit, že jídlo, které tak dobře vypadá a tak dobře chutná, může být pro vás špatné," zamýšlí se DiChiarová na konci filmu, dodává, že ačkoli je organické jídlo o něco dražší, stále je mnohem levnější, než léčba chronických onemocnění, majících původ v tom toxickém.

Jedním z poučení tohoto skvělého dokumentárního filmu je, že spotřebitelé musí při nákupu potravin hledat ne jednu, ale dvě nálepky.

Nálepka, že jde o potravinu bez GMO, je samozřejmě cenná, to ale ještě nemusí znamenat, že nebyla před sklizní postříkána chemikáliemi. Aby si spotřebitelé mohli být jisti její čistotou, musí mít i nálepku 100% bio / organické.