RECEPT: nejlepší příloha k masu. Pochutnejte si na pečených bramborách s česnekovým máslem a sýrem.

0
(0)

Dalibor , 31. 08. 2020

Máte už dost přílohy k masu, kterou tvoří jen obyčejné, osolené brambory? Tak na ně zapomeňte. Díky jednoduchému receptu si můžete užít brambory zcela novým způsobem. A budete k tomu potřebovat jen šest základních surovin. Když dáte dohromady chutě, které mají Češi jednoduše rádi, vytvoříte jedinečnou přílohu, na které si pochutnají dospělí i děti. A hodí se úplně ke všemu!

Co budete potřebovat?

Nebojte, nebude to nic šíleného, ani drahého. Příloha by vždy měla být snadná na přípravu, rychlá a hlavně levná. Jinak ji nebudete připravovat, i když bude chutná. V tomto případě se jedná o ideální příklad, protože všechny suroviny jsou levné a seženete je kdykoli v každém obchodě. Na dochucení budete potřebovat 3 lžíce petrželky a jednu polévkovou lžíci zakysané smetany. Hlavní ingredience jsou čtyři:

  • 5 středně velkých brambor,
  • 5 polévkových lžic nastrouhaného tvrdého sýra,
  • 100 gramů másla,
  • 4 stroužky česneku.

Příprava je úžasně snadná

Vyndejte si dostatečně velkou mísu. Dejte do ní máslo. Lisované stroužky česneku smíchejte s najemno nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem, který by měl být najemno. Promíchejte a přidejte také kysanou smetanu, sůl, pepř a vše opět dobře promíchejte. Tuto směs ochutnejte a dochuťte podle svého. Ujistěte se, že vám bude skutečně chutnat. Každý má jinou chuť a pro děti to jistě budete muset udělat podle nich.

 

Připravte si brambory. Oloupejte je, podélně rozřízněte a vložte do formy na pečení. Lehce je potřete rostlinným nebo olivovým olejem. Do brambor vetřete směs ze smetany, sýra a česneku. Formu dejte do trouby a pečte při teplotě 220°C až do chvíle, než brambory dostatečně změknou. Až budou hotové, můžete je podávat jako přílohu k jakémukoli druhu masa. Skvěle se hodí ke kuřecímu, krůtímu i vepřovému masu. Stejně tak je ale můžete podávat i k zelenině.