Po tomto článku už nikdy nevylejete šťávu z okurek. Toto je 7 velmi prospěšných důvodů pití okurkové šťávy

0
(0)

Dalibor , 23. 01. 2020

Okurka je zázrak, konkrétněji její šťáva je super a hlavně v boji s různými nemocemi. No mnoho lidí má komplikovaný vztah s okurkami. Ne každému je po chuti její slaná, kyselá a hořká chuť. Možná někdo z nás má prostě jiné chuťové pohárky. Jsou mezi nás i takový, který ji milují.
Tak proč jsou slané a svěží okurky nejlepší? Samozřejmě většina z nás okurkovou vyhazuje, ale toto je pouze obrovské plýtvání penězi. Šťáva má mnoho skrytých výhod, které bychom měli všichni využít.

Okurková šťáva

Z čeho se skládá okurková šťáva? Obsahuje sůl, cukr, ocet, česnek a cibuli.
Ostatní koření, které bychom mohli zmínit je kopr, hřebíček, kurkuma atd.

Tím, že je okurka v takovém solném roztoku, tak se bakterie zabijí. Lidé dokáží naložit vše do nálevu, dokonce i melounovou kůru a natvrdo uvařená vajíčka.