Omýváte kuře předtím, než ho dáte péct? Přečtěte si, proč to rozhodně nedělat!

0
(0)

Tomáš , 12. 02. 2019

Velké množství lidí po celém světě má ve zvyku, že před pečením kuřete ho důkladně omyje pod vodou. Každý si myslí, že dělá dobře a že tím chrání sebe i další strávníky před nákazou.

Kuře

Profesor z Drexelové univerzity kuře pře pečením nikdy nemyje. Proč?
Salmonella a Campylobakter je již v kuřeti, tudíž omytí vodou zkrátka vůbec nepomůže. Tím, že kuře myjete, jen roznášíte bakterie po kuchyňské lince i sobě.

Falešný pocit

Po umytí kuřete máme pouze falešný pocit bezpečí před nákazou. Pokud ale vaše svědomí nedokáže dovolit kuře nijak neočistit, stačí když vezmete navlhčené kuchyňské utěrky a opatrně kuře očistíte.

Výzkum

Podle vědeckého výzkumu se 280 000 lidí ve Velké Británii nakazí jídlem.