Velké množství lidí po celém světě má ve zvyku, že před pečením kuřete ho důkladně omyje pod vodou. Každý si myslí, že dělá dobře a že tím chrání sebe i další strávníky před nákazou.
Kuře
Profesor z Drexelové univerzity kuře pře pečením nikdy nemyje. Proč?
Salmonella a Campylobakter je již v kuřeti, tudíž omytí vodou zkrátka vůbec nepomůže. Tím, že kuře myjete, jen roznášíte bakterie po kuchyňské lince i sobě.
Falešný pocit
Po umytí kuřete máme pouze falešný pocit bezpečí před nákazou. Pokud ale vaše svědomí nedokáže dovolit kuře nijak neočistit, stačí když vezmete navlhčené kuchyňské utěrky a opatrně kuře očistíte.
Výzkum
Podle vědeckého výzkumu se 280 000 lidí ve Velké Británii nakazí jídlem.