Odborníci dokázali, že hořká čokoláda potlačuje stres, deprese, a zvyšuje imunitu !

0
(0)

Dalibor , 10. 06. 2024

Podle dvou nových studií může mít tmavá čokoláda s vysokou koncentrací kakaa pozitivní vliv na hladinu stresu, náladu, paměť a imunitu.

Výzkum ze San Diega

Výzkum poukazuje na to, že čokoláda s minimálně 70% kakaa může podporovat kognitivní, endokrinní a kardiovaskulární zdraví.

Lee Berk, hlavní řešitel a výzkumný pracovník na Loma Linda University School of Allied Health Profession, uvedl, že účastníci dostali 48 gramů tmavé čokolády na začátku jednoho experimentu a poté, co byli vzhůru, snědli kousek tmavé čokolády každé dvě hodiny. několik dní.

„Krevní testy odhalily, že tmavá čokoláda ovlivnila genovou aktivitu, zvýšila protizánětlivé faktory,“ řekl Berk.

Další výzkum Berkova týmu zkoumal, jak mozek reagoval na konzumaci tmavé čokolády

Gama vlny elektroencefalogramu (EEG) naznačují, že tmavá čokoláda může pozitivně ovlivnit mozkové funkce, jako jsou kognitivní funkce a kreativita, a to i dvě hodiny po jídle.

Tyto dvě studie zahrnovaly celkem 10 účastníků a výsledky dosud nebyly publikovány v recenzovaném časopise.

Berk uvedl, že dalším krokem jeho týmu bude zjistit, kolik tmavé čokolády by měl někdo sníst, aby ovlivnil funkci mozku. Přiznává, že to jí každý den.

„Výzkum byl financován univerzitou a není spojen s žádnými čokoládovými společnostmi,“ uvedl Berk.