Šizení zboží bylo objeveno v Kauflandu. Pozor, abyste si tento produkt nekoupili!

4.7
(49)

Tomáš , 04. 06. 2019

Inspektoři neustále kontrolují potraviny ve všech obchodních řetězcích v naší zemi jako je právě Kaufland. Inspektoři kontrolují, zda je zákazníkovi skutečně prodáno to, co je napsáno na obale a zda produkt obsahuje to, co má. Potraviny jsou náhodně testovány a kontrolovány. 

Kontrola potravin

Inspektoři tentokrát odhalili nekvalitní produkt v obchodním řetězci Kaufland. Inspektoři okamžitě nařídili stažení tohoto produktu z prodeje. Kaufland nyní čeká na stanovení pokuty za tento produkt a příští dodávka tohoto zboží, bude řádně kontrolován. 

Višňový džem

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce objevili na pultech prodjeny Kaufland závadný džem.
Ihned bylo nařízeno, stáhnout tento džem z prodeje na všech pobočkách, kde bude následně překontrolován.
Jedná se o višňový džem značky K-clasic v obsahu 450 gramů s minimálně trvanlivostí na obale do 27. 10. 2019.
Višňový džem byl vyroben v Německu.

Závada tohoto produktu spočívá v tom, že na obale tohoto džemu bylo uvedeno, že obsahuje 50% višní na 100 gramů hotového výrobku. 
Jakmile si ale tento džem vzali do rukou inspektoři a provedli určité testy, zjistili, že džem obsahuje pouhých 34% višní na 100 gramů tohoto výrobku. 

Závadnost

V džemu nebyla objevena žádná závadná látka, ale i přesto je tento výrobek označen za závadný. Závadný je proto, že výrobce informuje zákazníka na obale o určitém obsahu ovoce, které ale uvnitř výrobku není. Z tohoto důvod inspektoři nařídili správní řízení a uložení pokuty Kauflandu.

Opatření

Inspekce ihned nařídila stažení tohoto výrobku ze všech prodejních míst na našem území. U budoucích tří dodávek tohoto zboží do prodejen budou prováděny testy, zda množství ovoce a látek odpovídá informacím na obale.