Už jí nebavily klasické karbanátky, a tak vytvořila delikatesu, kterou nyní chce celá rodina na oběd.

0
(0)

Dalibor , 10. 06. 2021

Mleté maso je delikatesou, kterou lze upravit na mnoho různých způsobů. Lze z něj připravit Holandské řízky, karbanátky, lasagne a mnoho jiných chutných a zajímavých pokrmů. Rádi bychom vám prozradili recept, na originální řízky z mletého masa, které se jistě stanou vaším oblíbeným obědem či klidně večeří.

Suroviny, které budete potřebovat

  • mleté maso 500 gramů
  • cibule 1 kus
  • vejce 3 kusy
  • sýr gouda 200 gramů
  • mléko 150 mililitrů
  • mouka 200 gramů
  • sůl, majoránka, pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi jemné kousky. Poté si připravte mísu a cibuli s masem do ní vložte. Promíchejte a přidejte mírně rozšlehaná vejce - míchání poté bude snazší. Přidejte veškeré koření a opět promíchejte. Odložte maso stranou a připravte si tvrdý sýr.

Postup číslo dvě

Vezměte si struhadlo a sýr. Nastrouhejte ho nahrubo a připravte si maso. Vezměte si pečící papír a odložte na něj maso, které rozválíte nebo rozmačkáte na placku. Až ho budete mít rozprostřené, posypte ho nastrouhaným sýrem a maso srolujte do ruličky. Nyní jej zabalte do pečícího papíru, aby rulička držela tvar a odložte na tři hodiny do mrazáku.

Postup číslo tři

Ještě vám zbyly dvě vejce a mouka. Takže obě suroviny spojte a promíchejte vidličkou. Vytvoříte tak těstíčko, ve kterém nesmí být hrudky. Pokud budete chtít, těstíčko si můžete podle chuti dochutit. Například kečupem a hořčicí nebo majoránkou, česnekem či jiným vaším oblíbeným kořením. Jakmile vytáhnete maso z mrazáku, nakrájejte ho na kolečka a obalte ho v připraveném těstíčku. V pánvi rozehřejte olej a obalené maso vložte do rozpáleného oleje. Opékejte z obou stran dozlatova několik minut.

S čím podávat

Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo pečené brambory či bramborovou kaši. Pokud nechcete přijímat nadbytek sacharidů, jako přílohu můžete zvolit ledový salát, rajčata a ředkvičky, které zakápnete balzamikem nebo olivovým olejem.