Lepší než ibalgin! Pokud vás bolí hlava, zkuste tímto způsobem připravit křen a ocet. Zaručeně funguje.

0
(0)

Dalibor , 09. 07. 2020

Trápí vás časté boleti hlavy či migrény? Odborné statistiky uvádějí, že chronickými bolestni hlavy či pravidelnými migrénami trpí až čtyřicet procent celosvětové populace ve vyspělých zemích. Příčin je mnoho, od špatného držení těla a nedostatku pohybu až po všudypřítomný stres. Mnoho lidí v případě bolesti sahá po nejrůznějších lécích, kterými se snaží bolest utlumit. Existuje ale mnohem lepší a přírodnější způsob, stačí mít doma křen a ocet.

Zázračná inhalace křenu a vinného octa

Z těchto levných a všude dostupných ingrediencí si totiž můžete vyrobit účinnou směs, kterou budete několik dní inhalovat a uvidíte, že nepříjemné a obtěžující bolesti hlavy brzy jako zázrakem odezní. Příprava této směsi je velmi jednoduchá, stáčí nastrouhat trochu čerstvého křenu a zalít ho vinným octem. Takto si připravte jednu lahvičku směsi a objemu přibližně půl litru. Lahvičku poté uložte na stinném místě při normální pokojové teplotě po dobu deseti dní. Každý den je vhodné směs v lahvičce protřepat.

Po uplynutí této doby lahvičku otevřete a směs v lahvičce několikrát denně inhalujte po dobu přibližně pěti minut. Takto postupujte po dobu pěti dní, uvidíte, že hlava vás bolet již nikdy nebude. Mimo této pravidelné inhalace můžete do směsi namočit také kousek bavlny či vatový tamponek a přes noc si ho nechte volně položený u vaší hlavy. Touto směsí si můžete rovněž přímo potírat čelo a spánky. Jinou možnost představuje inhalace nad hrncem s horkou vodou, ve kterém jste předtím vařili křen. Doporučené množství je přibližně padesát gramů křenu na pět set mililitrů vody.

Křen a jeho léčivé účinky

Křen patří společně s česnekem k nejsilnějším a nejúčinnějším přírodním antibiotikům, je tak skvělým pomocníkem při nejrůznějším nachlazení a chřipce. Kromě antibiotických účinků má i účinky antiseptické a antibakteriální. Křen se tak používá při bronchitidě, silném kašli, infekcích močových cest a ledvin. Mimo to zlepšuje vylučování trávicích enzymů a pomáhá udržovat správnou střevní mikroflóru.