Dnes vám ukážeme návod na výrobu pozoruhodného domácího léku s množstvím pozitivních účinků na vaše zdraví.
Pomůže vám například snížit krevní tlak, aktivuje metabolismus pro spalování tuků a zvýší citlivost těla na inzulín, čímž pomůže cukrovkářům i lidem s náběhem na cukrovku.
No a konečně, výrazně zlepší vaše trávení a činnost celého trávicího systému - od zvýšené tvorby trávicích šťáv až po vstřebávání živin v črevách.
Jeho velkou výhodou je, že na jeho přípravu budete potřebovat pouze zcela běžné, levné a snadno dostupné suroviny.
Ingredience
Na jeho přípravu si pořiďte tyto suroviny:
- 1 čajovou lžičku skořice (nejlépe cejlonské)
- 2 čajové lžičky jablečného octa
- 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 až 2 čajové lžičky medu (dle vlastní preference chuti)
- 2 dcl čisté vody
Příprava u použití
Při jeho přípravě postupujte následovně:
1. Seberte všechny suroviny v uvedeném množství a vložte je do mixéru.
2. Vše dobře rozmixujte. Pokud nemáte mixér, můžete je snadno rozmixovat i lžičkou v poháru, protože se tam nenacházejí žádné příliš tuhé suroviny.
3. Váš léčivý a detoxikační nápoj je hotov!
Připravený nápoj užívejte každé ráno na prázdný žaludek buď pravidelně, nebo do zlepšení vašich zdravotních potíží.
Zdravotní přínosy jednotlivých surovin
Skořice je sladkým kořením, které je zároveň i silným antioxidantem. Pomůže vám regulovat hladinu krevního cukru.
Rovněž podporuje metabolismus, čímž stimuluje hubnutí.
Med obsahuje mnohé prospěšné vitamíny, minerály, enzymy a další výživné látky.
V těle působí léčivě při obnově a regeneraci tkání, včetně srdce, pokožky, plic a trávicího traktu.
Zmírňuje také gynekologické problémy a posiluje imunitu.
Jablečný ocet je jedna z nejléčivějších přírodních látek2.
O její množství zdravotních účinků na tělo od léčby zánětů, přes krevní tlak a cukrovku, až po hubnutí se dočtete podrobněji v tomto článku.
Citronová šťáva navzdory své kyselé chuti má na tělo zásadotvorný účinek. Regulace pH hladin v těle přispívá k prevenci a odstraňování množství zdravotních problémů.
Její vysoký obsah vitamínu C výrazně podporuje imunitu a omezuje destrukční vliv volných radikálů.