Toto se stane s vaším tělem, když budete konzumovat pravidelně masový vývar. Z těchto zjištění spadnete ze židle!

Dnes se setkáváme s takovým vzácným pokrmem jako je masový vývar. Obyčejně se připravuje vývarem z kuřecích nohou, nebo při přípravě huspeniny. My bychom chtěli oprášit tradice a připravit takový bujón, jak ho dělávali naše babičky.
Co je to masový vývar - je to prospěšné jídlo? Při jeho zdánlivé jednoduchosti se v něm nacházejí důležité aminokyseliny, které jsou potřebné pro racionální výživu člověka.
Účinky masového vývaru.
- Vývar zoceluje rány a doporučuje se používat při pooperačních stavech. Přítomnost prospěšných aminokyselin pomáhá rychleji se zotavovat. Je to také důležité jídlo pro vyvíjející se organismus.
- Díky vysokému podílu magnézia, kalcia a fosforu v bujónu se vaše kosti stanou pevnějši
- Ve vývaru se nachází želatina, která má skvělé účinky na sliznici střev
- Bujń se může vypořádat s toxiny v ledvinách
- V bujónu je i glycín, který zabezpečuje vysoký podíl železa v krvi a tím se předchází anémii
Bujón můžete podávat i jako samostatné jídlo a nebo základ různých polévek.
Jak připravit ideální vývar
- Předtím než začnete vařit, předpečte kosti v troubě na pečení.
- Než zalijete kosti studenou vodou, roztlučte jejich.
- Kosti před přípravou je nutné umýt.
- Pokud se bujón zavařil, snižte teplotu a odeberte z něj pěnu a postupně snižujte teplotu vaření.
- Dávejte pozor, aby vám bujón nevykypí, to mu neprospívá!
- Vývar vařte tři hodiny. Půl hodiny před ukončením vaření můžete přidat bylinky a posolit.
- Pokud do bujónu přidáte maso, bude ještě lepší. Můžete udělat vývar iz ryby. Dva šálky denně vývaru a vy se budete cítit mnohem lépe.
A teď si představte, co všechno můžete udělat k bujónu. Může to být opražený bílý chléb nakrájený na kostičky, nudle, masové knedlíčky, flíčky, zelenina a také s omeletou. Vaše kuchařská fantazie je bezmezná. A proto se podělte s tímto článkem s vašimi přáteli, ať i oni připraví ideální vývar.