Loni byly skoro až na zem a kvetly nonstop od jara až do listopadu: Můj recept na bujaré kvetení táhlé muškátů!

Bydlím na dolniakoch a minulý týden jsem dala konečně sazenice muškátů na ven. Minulé roky jsem postupovala přesně podle těchto kroků a muškáty byly skoro až po zem. Kvetení nonstop od jara do podzimu.

Já muškáty nenechávám přezimovat, ale každou AJR si kupuji sazenice. Toto jsou základní rady, podle kterých si vždy najdu ty nejkrásnější a nejsilnější rostliny.

Základní rady při koupi muškátů 

-Všímejte si dopisy. Musí být pevné, zdravé a bez škůdců.

-Rostlina musí mít dobře prorostlý kořenový systém.

- Muškát nesmí být zvadlý.

Silná rostlinka je základ

Až do poloviny května osázením zaštipujeme . Tak budou muškáty plné síly a připravené na kvetení, budou bujaré a nádherné. Od poloviny cca května (i trochu později) končím s zaštipováním a nechám vyhánět puky a nové výhonky.

Připravte si staré květináče

Když je vysadím, kvetou takto!

Táhlé muškáty sázím vždy do speciálního substrátu na táhlé muškáty. Květináče musí být s dvojitým dnem, jen tak je můžete správně zalévat. Do jednoho květináče zasadím maximálně 4 kvalitní sazenice .

Okolo každé sazenice napíchne 3-4 hnojivé tyčinky a zalijeme vodou. Tři týdny, dokud se dobře nezakoření, zalévám svrchu a do každé zálivky přidávám trochu hnojiva na táhlé muškáty.

o třech týdnech už mohu vodu nalévat do otvorů na květináčích , muškáty jsou již dostatečně zakořeněné a vědí si vodu táhnout ze dna květináčů.

Zálivka během léta

Během kvetení se o muškáty starám asi jako každý. Pravidelně zavlažuji a asi 1-2x do měsíce přidávám hnojivo Kristalon. Také dbám na zálivku podle mé babičce, ne pokaždé, ale alespoň párkrát do měsíce zalévám muškáty výluhem z kopřiv. je to výborné i proti škůdcům. Vždy zavlažuji odstátou, ideálně dešťovou vodou.

Jak zálivku připravit?

Takže prostě namočte mladou kopřivu do vody a nechte louhovat - já nechávat i 2 týdny a jednoduše používám na zalévání. Je to i výborná ochrana proti škůdcům, kopřivová voda nevoní ani jim.

Byl tento článek užitečný?

Hodnoceno 275×

Související návody

Nejnovější recepty

Nejnovější články