Mleté maso se zelím? Tento jednoduchý recept si zamilujete!

0
(0)

Dalibor , 12. 12. 2020

Pokud také patříte mezi ty, kteří už si neví rady, jaké recepty neustále vařit a hledáte novou inspiraci, máme pro vás skvělý tip na výborný hlavní chod. V hlavní roli najdete zelí a mleté maso. Tento pokrm si oblíbíte na první sousto a celá vaše rodina ho bude milovat.

Patříte mezi milovníky zapékaných pokrmů? Pak se i tento recept zařadí mezi vaše nejoblíbenější. Propojení chutí mletého masa a zelí spolu se sýrem a majonézou může vypadat na první pohled zvláštně, ale chuť tohoto receptu vás přesvědčí o opaku.

Příprava je velmi rychlá a snadná

Recept vám přitom nezabere ani moc času a velké přípravy vás také nečekají. Většinu ingrediencí určitě najdete i ve vaší domácnosti, a tak se na přípravu nemusíte ani dlouze připravovat zvláštním nákupem. Na tento lahodný pokrm si připravíme:

  • 650 g mletého masa
  • 250 — 300 g zelí
  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 250 g sýra
  • 3 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
  • sůl, pepř a případně další koření pro dochucení

Cibuli nakrájíme najemno a zelí pokrájíme na malé kousky. Pečlivě promícháme spolu s mletým masem, vejcem a cibulí, nezapomeneme také osolit a dochutit tak, jak máme rádi. Záleží jen na vás, zda přidáte majoránku nebo třeba sladkou papriku. Ze smíchaných ingrediencí vytvoříme jednotlivé karbanátky, které rozložíme do vymazané zapékací misky. Zakryté fólií nebo alobalem pečeme na 185 °C asi 45 — 50 minut.

Nakonec krásná třešnička, která receptu dodá šmrnc

Než se nám upeče maso a zelí, připravíme si ještě zvláštní směs na potírání masa. Nastrouhaný sýr smícháme s majonézou nebo zakysanou smetanou. Sýrovou hmotou potřeme z trouby vytažené, ještě horké karbanátky a můžeme servírovat.

K tomuto výbornému pokrmu se skvěle hodí v troubě opečený brambor nebo typické hranolky, ale chybu neuděláte ani se šťouchaným bramborem. Věříme ale, že si tu správnou přílohu najdete a vychutnáte si tak tento zajímavý recept se svou rodinou až do posledního sousta! Přejeme dobrou chuť.