Tento recept na cibulové koule s mletým masem si zamilujete. Skvělý nápad na nedělní oběd.

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Grilovací sezóna se pomalu chýlí ke konci. Kdo by neměl rád období léta, kdy sedíme s přáteli nebo rodinou u dobrého jídla a zábavy. Ještě stále máte čas mezi svými známými zazářit s tímto jednoduchým receptem. Pokud už jste se také přejedli uzenin a vepřových krkovic, máme pro vás něco nového. Garantujeme 100 % spokojenost všech strávníků.

Co budete potřebovat

Téměř nic nepotřebujete a ani nemusíte být šéfkuchař. Tento pokrm můžete připravovat jak na grilu, tak v troubě. Pokud vám zachutná, tak vám nic nebráni v tom dělat ho pravidelně. Připravte si 2 cibule, půl kila mletého masa, čtvrt hrnku petržele, čtvrt hrnku hub, lžičku tmavého cukru, lžičku pálivého kečupu, lžičku sójové omáčky, lžičku worcestrové omáčky, čtvrt hrnku strouhanky, balíček slaniny (nakrájené), lahev barbecue omáčky. Tento pokrm se hodí ke

  • grilované zeleně
  • pečeným bramborům
  • jako předkrm

Příprava

Nejprve oloupejte cibule. Rozkrojte na čtvrtky nebo půlky (dle velikosti) a oddělte od sebe největší vrstvy. Prostředek neoddělujte, ale nakrájejte najemno. V misce smíchejte maso, nasekanou cibuli, houby, rovněž nadrobno nakrájené, petržel, koření a strouhanku. Vytvořte kuličky a ty ze stran obalte cibulí. Kuličky v cibuli dále obalte do slaniny. Na jednu kouli budete potřebovat asi tři plátky slaniny. Zajistěte párátky, aby se vám forma nerozpadla během grilování.

Nyní kuličky vložte buď do vyhřáté trouby (teplota by měla být na 220 stupních Celsia). Pečte po dobu čtyřiceti minut. Plech si můžete předtím vyložit pečícím papírem, nebo péct na kapce oleji. Slanina je totiž mastná sama o sobě, a tak není třeba příliš oleje. Můžete také grilovat na ohni. A je to. Nevypadají k sežrání? Věřte tomu, že chutnají ještě lépe, než vypadají. Podávejte s přílohou nebo jako předkrm. Hodí se k rýži jako oběd pro rodinu.