Recept na dvoubarevnou roládu si ihned zapíšete na lednici. Za tenhle dezert vás budou všichni milovat.

0
(0)

Tomáš , 10. 08. 2021

Chuť na sladké, ale bábovka nikoho z rodiny už neláká? Vyzkoušejte recept na metrovou roládu, která je stejně snadná na přípravu, ale chutná doslova božsky. Kombinaci vanilkového pudinku a mléčné čokolády doplňuje chuť kakaa. Roláda navíc vypadá luxusně a hodí se i pro sváteční příležitosti nebo při oslavách svátků a narozenin. Do přípravy se navíc můžete pustit hned, všechny ingredience máte dozajista doma!

Ingredience

Co budete na přípravu delikátního čokoládového dezertu s pudinkem potřebovat? Připravte si:

  • vejce – 5 ks
  • cukr – 260 g
  • vlažná voda – 150 ml
  • olej – 150 ml
  • mouka – 260 g
  • prášek do pečiva – 1 ks
  • kakaový prášek – 2 lžíce

na krém:

  • vanilkový pudink – 1 ks
  • mléko – 300 ml
  • máslo – 200 g
  • moučkový cukr – 200 g

na čokoládovou polevu:

  • mléčné polevy – 200 g
  • máslo – 100 g
  • moučkový cukr – 4 lžíce
  • mléko – 4 lžíce

Příprava

Připravte si hlubokou kovovou nebo skleněnou mísu, do které rozklepněte bílky a ušlehejte je do tuha s cukrem. Poté přidejte olej a vodu. Za stálého mixování vlijte žloutky a pokračujte prosátou moukou. Na závěr dodejte prášek do pečiva. Pomocí ručního šlehače šlehejte asi 2-4 minuty, aby bylo těsto pěkně vláčné. Polovinu těsta odeberte, do druhé vmíchejte kakaový prášek a dobře rozmixujte.

Nalijte směs střídavě do formy na roládu nebo do paštikového tunelu a dejte péct na 175-180 °C asi na 20-25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na tenčí plátky šikmým řezem, aby vynikla dvoubarevnost. Lze ale také upéct obě barvy zvlášť a po nakrájení slepovat střídavě krémem.

Nyní si připravte krém uvařením pudinku. Mezitím vymíchejte cukr s máslem do pěny a přidejte do ještě teplého pudinku, dobře promíchejte a dejte chladit do chladničky.

Pomocí krému slepujte plátky k sobě a vytvořte dlouhou roládu. Dozdobte pomocí čokoládové polevy, kterou vyrobíte rozpuštěním všech ingrediencí v horké vodní lázni, poté potřete vršek a dejte chladit. Servírujte na dezertních talířcích, můžete dozdobit lžící šlehačky.