Pro ideální večeři vám stačí jen pár ingrediencí a 15 minut. Máme pro vás skvělý recept až z Bosny.

0
(0)

Dalibor , 09. 11. 2020

Pokud byste rádi svou rodinu překvapili netradiční večeří nebo čekáte přátele a chtěli byste jim nabídnout něco jiného než obvyklé obložené chlebíčky a jednohubky, můžete vyzkoušet tento recept pocházející z daleké Bosny. Nejen že vám provoní kuchyň, ale především potěší vaše chuťové pohárky.

Výhodou tohoto receptu je, že se skládá jen z naprosto běžných a dostupných surovin, které často míváte běžně doma. Není tak nic jednoduššího než si ho pročíst a pustit se do jeho přípravy. Je snadný a můžete zapojit i děti, například do rozkrajování těsta.

Potřebné suroviny

Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 celé vejce
  • 130 g šunky vcelku
  • 130 g tvrdého sýra vcelku
  • 130 g tvarohu
  • 3 polévkové lžíce sladkého kečupu
  • 1 polévkovou lžíci sušeného oregana
  • 1 balíček prášku do pečiva, a
  • trochu soli.

Postup přípravy

Sýr a šunku nastrouhejte na struhadle nebo pokrájejte nadrobno. Všechny suroviny smíchejte ve větší míse a za pomocí vařečky a rukou vytvořte těsto. Po uhnětení nechejte těsto asi 30 minut odpočinout.

Poté posypejte vál moukou, dejte na něj těsto a rozválejte ho tak, aby jeho tloušťka byla přibližně půl centimetru. Pomocí rádýlka nebo špičky ostrého nože těsto rozkrájejte na čtverečky.

Ke smažení můžete použít jak fritovací hrnec, tak i klasický hrnec, do kterého jste nalili olej. Před smažením musí být olej opravdu dobře rozpálený. Čtverečky podle potřeby v oleji obraťte, aby se usmažily ze všech stran.

Poté je vyjměte a rozložte na papírovou kuchyňskou utěrku nebo ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Hotové čtverečky můžete podávat teplé, ale výborné jsou i za studena. Ke čtverečkům můžete pro zvýraznění chuti podávat například kečup, ďábelskou omáčku, česnekový dip, ochucenou zakysanou smetanu a podobně.

Přejeme vám i vaší rodině a hostům dobrou chuť!