Maďarský recept na výbornou klobásovou polévku s knedlíky. Zkuste něco nového a pochutnejte si.

0
(0)

Jan , 12. 12. 2020

Pokud chcete ozvláštnit váš rodinný jídelníček, pak zaručeně překvapíte všechny členy domácnosti maďarskou kuchyní. Ta totiž překypuje zajímavými recepty na hlavní jídla i polévky. Vyzkoušejte například klobásovou polévku s knedlíky.

Každá hospodyně moc dobře zná chvíle, kdy už nemá žádné nové nápady, které by mohla své rodině uvařit. My pro vás máme skvělou inspiraci na neobvyklou polévku, která nejen zasytí, ale také zachutná celé rodině.

Klobásová polévka má výtečnou chuť a zasytí

Hlavní přísadou této maďarské polévky je klobása a brambory. Z brambor je totiž základ těsta pro knedlíky vařené v polévce. Všechny ostatní ingredience důležité pro správný postup receptu najdete zde:

  • 2—3 kusy vařených brambor
  • 1 vejce
  • mouka
  • klobása nakrájená na kostičky
  • 1 cibule
  • zakysaná smetana
  • estragon

Příprava této polévky se může zdát složitá, máte ji však uvařenou během pár minut. Vodu, ve které jste uvařili brambory, si odložte stranou, bude totiž potřebná pro polévku. K uvařeným bramborám přidejte vejce a přisypejte mouku, aby po prohnětení vzniklo nudlové těsto. Do těsta přidejte uzenou klobásu nakrájenou na kostičky, trochu cibule nakrájené na jemno a třeba i trochu čerstvé petrželky.

S druhou částí cibule vytvořte cibulový základ, do kterého postupně přidáte vodu, ve které jste uvařili brambory. Přiveďte vodu k varu a rukou tvarované knedlíky z bramborového těsta přidejte do polévky.

Dochucení klobásové polévky je velmi důležité

tou pravou třešničkou na této polévce je rozhodně její dochucení. Polévku zahustíte zakysanou smetanou a dosolíte dle potřeby. Pro tu správnou maďarskou chuť už jen přidáte trochu estragonu a báječnou klobásovou polévku s bramborovými knedlíčky máte připravenou k servírování.

Věříme, že si tento recept oblíbíte a vaše rodina bude sama od sebe minimálně jednou měsíčně tuto neobvyklou polévku vyžadovat. Přejeme vám dobrou chuť.