Léčivý sirup z levandule proti stresů a bolesti břicha: Recept bez vaření

0
(0)

Dalibor , 10. 06. 2020

Levandulový sirup je úžasný, nejlepší nápad jak zužitkovat tuto zázračnou bylinku.

Je fantastický na dochucení limonád, dezertů a na uklidnění žaludku.

Výhody levandulového sirupu:

  • pomáhá při nafukování a trávicích potížích,
  • odstraňuje migrénu a bolest hlavy,
  • příznivě ovlivňuje funkčnost trávicí a vylučovací soustavy,
  • podporuje přirozené trávení a tvorbu žluči,
  • prospívá činnosti střev,
  • zklidňuje a pomůže vám lépe spát - dejte si lžičku před spaním, nebo pohár levandulové limonády,
  • zlepšuje soustředění,
  • úžasné ochucovadlo do jídel a nápojů.

Potřebujeme:

  • 1,5 l vody
  • 700 g - 1 kg cukru (krystalový nebo třtinový)
  • 30 g kyseliny citrónové
  • 100-130 g levandulových květů nastříhaných nadrobno
  • 1 citron (dobře omytý)

Postup:

Ingredience (kromě citrónu) dáme do hrnce.

Zalijeme 1,5 l vařící vody. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme nakrájený citron.

Přikryjeme gázou, kterou připevníme gumičkou a necháme odstát dva dny, při pokojové teplotě, mimo přímého slunce. Každý den promícháme.

Poté scedíme a uchováváme ve skleněných lahvích.

Používáme ho na přípravu limonád, čajů, do desertů na přelití palacniek!