Léčivý bezový sirup BEZ cukru: Jen 1 lžička a zapomenete, co je bolest břicha, stres i dusivý kašel - má zázračnou moc!

0
(0)

Jan , 17. 05. 2020

Bezinky patří mezi nejčastěji používané léčivé rostliny na světě. lidé ji už celá staletí používají k léčbě infekcí a zánětů a staří Egypťané ji používali na zlepšení zdraví pokožky a k léčbě popálenin. I dnes květ černého bezu mnoho lidí stále sbírá a používá jako přírodní lék na mnoho různých onemocnění.

Bezinky a její účinky na zdraví

Černý bez je účinnou bylinou, která dokáže "udělat" mnohé zdravotní problémy, podívejte se na to a snad pomůže i Vám.

  • Silná podpora imunity, chrání buňky před radikály
  • Antivirové, antibakteriální účinky
  • Antiseptické a detoxikační účinky
  • Mírné antibiotické účinky
  • Podporuje pocení (chřipka ...)
  • Podporují trávení, pročišťují trávicí trakt
  • Odstraňuje zácpu, upravuje stolici
  • Odstraňuje plynatost a bolesti břicha
  • Udržuje zdravé dýchací cesty
  • Eliminuje záněty, kašel a hleny
  • Vhodná při rýmě, chřipce, alergii, bronchitidě
  • Močopudný účinek, čistí ledviny a močové cesty
  • Uvolňuje z těla kyselinu močovou
  • Eliminuje bolesti kloubů (revma, Dna ...)
  • Zklidňuje nervový systém
  • Eliminuje stres
  • Zmírňuje bolesti a křeče (migréna, břicho)
  • Podporuje hojení pokožky (vyrážky, ekzémy, poranění)
  • Dezinfikuje a urychluje hojení kůže

Říká se, že bezinky je jednou z nejvíce léčivých rostlin na světě, protože obsahuje velké množství flavonoidů, karotenu, vitamínu C.

Dosud bylo známo, že je velmi nápomocná při chřipce, ucpaných dutinách, bronchitidě, astmatu a alergiích. Také zlepšuje imunitu a pomáhá při cukrovce a zácpě.

Léčivý bezový sirup bez cukru

Vynikající velmi chutný recept na bezový sirup bez cukru. Je nejen vynikající na ochucení limonád, koláčů a dezertů.

Na léčivý bezový sirup potřebujeme:

  • cca 35 květů bezu
  • 1,5 l převařené a vychladlé vody
  • 900 ml akátového medu
  • 6 citronů v bio kvalitě

Postup:

Květiny bezu nathajte na místech, která nejsou prašné - ideální dále od silnic a za slunečného dne.

Květy bezu ručně probereme, a do velkého poháru nastříháme jen kytičky bez zelených částí.

Květy zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny, přidejte na plátky nakrájíme citrony a pohár zakryjeme gázou nebo čistou utěrkou. Necháme odstát alespoň 24 hodin na tmavém a chladném místě.

Potom Bezinky scedíme a vymačkáme všechnu šťávu z květů a citronů a přelijeme do hrnce.

Přidáme citrónovou šťávu ze zbývajících citronů (přeceďte přes sítko), med a sirup přivedeme na mírném ohni do varu. Vaříme 5 minut a potom sirup opatrně přelijeme do teplých vysterilizovaných sklenic. Dobře uzavřeme a necháme zabalené v dece / utekáru úplně vychladnout.

Skladujeme v komoře na tmavém místě, a po otevření jej skladujte v chladničce. Bezinkový sirup nemusíte používat jen do limonád, jde io vynikající sladidlo do koláčů a nepečených dezertů.