Lahodné a voňavé sádlo připravené ve speciálním slaném nálevu podle vesnických receptů.

0
(0)

Dalibor , 22. 06. 2021

Češi mají rádi sádlo. To je fakt, přes který nejede vlak. Domácí sádlo je samozřejmě mnohem lepší, ale musíte na něj mít skvělý recept a věnovat mu trochu času. Dnes vám přinášíme netradiční recept na domácí vepřové sádlo ve slaním nálevu, které jste ještě zaručeně neochutnali. Uvidíte, že se přímo rozpouští na jazyku a můžete si ho užít tak, jak ho máte nejraději. Většina z nás ho jí nejčastěji s chlebem, ale můžete s ním klidně i vařit.

Co budete potřebovat?

Suroviny, které potřebujete na přípravu tohoto jedinečného sádla, vás zajisté nepřekvapí. Jediné, co možná nemáte v tuto chvíli doma, je samotné sádlo. Ostatní ingredience jsou velmi běžné a má je ve své kuchyni každý, kdo alespoň trochu vaří domácí jídla. A pokud si chcete vyrobit domácí sádlo ve slaném nálevu, tak mezi ně zaručeně patříte. Před začátkem si připravte:

  • sádlo – 800 g, pitná voda – 1 ½ sklenice,
  • sůl – 75 g, celý pepř – 5 ks,
  • nové koření – 3 ks, bobkové listy – pár listů,
  • česnek – 4 stroužky.

Jak na to

V první řadě nalijte vodu do hrnce a přidejte veškeré koření. Vznikne vám solanka, kterou musíte vařit po dobu 5 minut. Poté ji dejte stranou a nechte zcela vychladnout. Sádlo vezměte a nakrájejte na malé obdélníky. Nakonec můžete připravit i česnek. Nakrájejte ho na tenké plátky. Jakmile budete mít všechny suroviny takto připravené, musíte sehnat nádobu o objemu jednoho litru. V této nádobě se bude sádlo marinovat ve speciálním nálevu.

Do této nádoby vložte sádlo s česnekem. Nalijte připravenou solanku do nádoby a nechte sádlo několik dní marinovat v tomto nálevu. Poté nádobu na několik dnů vložte do lednice. Poté vypusťte solanku a sádlo důkladně vysušte. Před konzumací nakrájejte sádlo na tenké plátky, zbytek zabalte do fólie a vložte do mrazničky. Věřte, že tato pochoutka osloví celou vaši rodinu. Přejeme dobrou chuť a hodně zdaru při tvoření domácího sádla.