Rozplývající se dezert, kterému všichni říkají "kráva milka"je borůvková buchta na plech, kterou si zamiluje každý!

0
(0)

Jan , 17. 06. 2021

Nejedná se o takzvanou šup, šup bílou buchtu na plech, ale o lahodný dezert ideální ke snídani, ale i na hostinu či pro posezení s rodinou. Kdo má rád borůvky, bude tento recept jedničkou mezi vašimi oblíbenými zákusky.

Suroviny pro přípravu

  • Máslo 200 gramů
  • Olej 5 lžic
  • Cukr krystal 150 gramů
  • Vanilkový cukr 1 sáček
  • Hladká mouka 300 gramů
  • Bramborový škrob 100 gramů
  • Kypřící prášek 1 balíček
  • Citronová kůra 1 kus
  • Vejce 6 kusů

Suroviny pro náplň

  • Borůvky 600 gramů
  • Bílá čokoláda 1 tabulka
  • Zakysaná smetana 250 gramů
  • Mléko 100 mililitrů

Na ozdobení

  • Bílá čokoláda 2 tabulky
  • Moučkový cukr 150 gramů
  • Kokosový olej 10 mililitrů
  • Borůvkový džus 2 lžíce

Postup přípravy

Připravte si vejce, olej, cukr a vanilkový cukr. Všechny suroviny vložte do mísy a ručním mixérem vyšlehejte do husté a bělavé pěny. Jakmile budete mít vyšleháno, přidejte mouku, bramborový škrob, můžete použít i kukuřičný a prášek do pečiva. Mouku byste měli prosít. Zamíchejte tak, aby těsto bylo bez hrudek a následně nastrouhejte kůru z jednoho citronu. Opět promíchejte.

Krok dvě

Připravte si borůvky, bílou čokoládu a zakysanou smetanu. Borůvky rozmačkejte v míse a odlijte šťávu. Můžete ji nalít do skleničky a použít místo džusu. Poté si rozpusťte bílou čokoládu a pomalu přimíchávejte zakysanou smetanu. Jakmile vám vznikne tekutá hmota, přidejte rozmačkané borůvky.

Krok tři

Připravte si plech s vysokým okrajem, který vymažete a vysypete strouhankou nebo hrubou moukou. Na plech rozetřete ¾ těsta a polijte ho zakysanou smetanou, borůvkami a čokoládou. Zbylé těsto smíchejte s mlékem a nalijte ho na směs z borůvek. Pečte v předehřáté troubě na 10 stupňů po dobu třiceti minut.

Krok čtyři poleva

Tabulku čokolády nalámejte na kousky, rozpusťte ji a přidejte cukr. Míchejte, aby vznikla hladká směs. Poté přilijte borůvkovou šťávu nebo džus. Pozor na to, směs nesmí být příliš tekutá. Vzniklou polevu natřete na vychlazenou buchtu a připravte si druhou tabulku čokolády. Tu rozpusťte s kokosovým olejem a vymíchejte dohladka. Pomocí lžíce klademe na vrcholek buchty čokoládu, aby vznikly skvrny.