Kuřecí paličky se zelím jako výborné a rychlé jídlo z jednoho plechu

0
(0)

Dalibor , 05. 03. 2021

Neradi máte za sebou po vaření spoustu špinavého nádobí? V takovém případě si zamilujete následující recept, kde budete potřebovat pouze pekáček a několik poměrně základních surovin. Celý postup je velmi snadný a samotné pečení nevyžaduje žádnou vaši asistenci. Jde tak o výborný nápad na oběd nebo večeři, když se vám nechce stát dlouho u plotny, ale přesto si chcete vychutnat výborný pokrm.

Ingredience pro přípravu receptu

  • Kuřecí paličky nebo celá stehna
  • Zelí
  • Trocha mrkve
  • Vývar
  • Koření na kuře
  • Sůl a pepř

A jak připravit tento výtečný recept?

Nejdříve si vyndejte kuřecí stehna nebo paličky a důkladně je okořeňte. Vhodnou volbou je již připravená směs koření na kuře, ke které můžete přidat trochu soli a pepře. Pozor si ale dejte na to, že některé směsi již sůl obsahují, tak ať maso není přesolené.

V druhém kroku se vrhněte na přípravu zeleniny. Nakrájejte si čerstvé bílé zelí na malé kousky. K tomu na hrubo nastrouhejte očištěnou a omytou mrkev. Na plech vyskládejte nejdříve zelí spolu s mrkví. Až na tuto vrstvu nahoře položte kuřecí stehna či paličky. Takto připravený plech celý zalijte vývarem. Toho přidejte takové množství, dokud nebude vrstva zelí z poloviny ponořená v tekutině.

Celý plech zakryjte alobalem nebo vrchním dílem a dejte péct do trouby na 200 stupňů. Stačit bude doba zhruba kolem 40 minut. Následně fólii sundejte a nechte péct zhruba 20 až 25 minut odkryté, aby se vytvořila lákavá kůrčička. Po uplynutí této doby již bude maso hotové a můžete vyndávat. Celý pokrm je možné připravit v menším i větším množství podle toho, pro kolik strávníků bude určený. Jako příloha skvěle fungují brambory, rýže i zeleninový salát, což opět záleží na chuti. Velkou výhodou je časová nenáročnost receptu, kdy během pečení můžete dělat něco jiného a nemusíte se starat o míchání na plotně a podobné úkoly.