--> --> Recept na sněhové kuličky Raffaelo, které chutnají přesně jako ty z obchodu. Vylepšete si Vánoce. - iRecept

Recept na sněhové kuličky Raffaelo, které chutnají přesně jako ty z obchodu. Vylepšete si Vánoce.

-->
-->
0
(0)

Dalibor , 25. 11. 2020
-->

Raffaelo si můžeme zakoupit v obchodě po celý rok. Proč si je ale neudělat doma a zrovna teď, když se blíží Vánoce? Netradiční cukroví si připravíte snadno a radost bude mít celá rodina. Mandle obalené v kokosu si zamilujete.

Sušené mléko nebudete potřebovat

Tento recept je zajímavý tím, že k němu nepotřebujete sušené mléko. Raffaelo kuličky budou i tak výborné. Budete potřebovat jen několik surovin:

  • 10 dkg krupice
  • 10 dkg kokosových hoblin + nějaké na obalení
  • 2 dl krému
  • 6 dl mléka
  • 15 dkg cukru

Dalšími ingrediencemi jsou jedna polévková lžíce másla, 1 vanilkový cukr, 30-40 mandlí. Příprava bude jednoduchá. Mléko smíchejte s krémem a nastrouhaným kokosem, cukrem a vanilkovým cukrem. Těsto by se mělo postupně oddělit od stěny nádoby. Poté vytvářejte kuličky a do každé z nich dejte polovinu mandle. Kuličky poté obalte v hoblinkách kokosu a můžete podávat. Udělejte jich raději víc, protože jsou mezi lidmi velmi oblíbené a zmizí rychle ze stolu.

Můžete vyzkoušet i kuličky ze Salka

Zkuste také různé obměny tohoto receptu. Raffaelo kuličky můžete udělat z kondenzovaného mléka, nastrouhaného kokosu a loupaných mandlí. Hodit by se vám mohly také papírové košíčky na pralinky. Stačí jen salko nalít do misky, přisypte kokos a směs promíchejte. Přikryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice chladit. Poté odeberte kousek kokosové hmoty, doprostřed vmáčkněte mandli, vytvarujte kuličku a obalte ji v kokosu. Tu dejte do košíčku a nechte vychladit.

Existuje také zdravá varianta. Na tu budete potřebovat loupaný sezam, banán, med, kravské mléko, ovesné vločky, mandle a strouhaný kokos na obalení. Sezam rozdrťte v hmoždíři, banán rozmačkejte vidličkou a přidejte sezam, med a mléko. Poté se musí přimíchat rozmixované vločky, tím směs získá pevnost a tvarovatelnost. Následný postup je stejný.

-->