Křehká kefírová bábovka nadýchaná jako beránek - pochutná si celá rodina!

0
(0)

Dalibor , 14. 02. 2021

Lahodný moučník, který se vám v ústech rozplyne jako ta nejlahodnější křehká pochutina. Tato bábovka bude levná, nanejvýš chutná a jednoduchá na přípravu i pro úplné začátečníky. Pokud chcete pohostit svého milého nebo celou rodinu, kefírová bábovka bude jasnou volbou. Správná hospodyňka vždy umí nejlepší moučníky, které potěší a uchlácholí chuťové buňky celé rodiny. K odměřování surovin byla použitá sklenice o objemu 250 ml. 

Připravte si lahodný moučník, budete potřebovat:

  • Sůl špetka
  • Prášek na pečení 2 lžičky
  • Rozinky 1 hrst
  • Olej 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Kefír 1 sklenice
  • Cukr 1 sklenice
  • Polohrubá mouka 2 sklenice

Příprava bude velmi jednoduchá. Polohrubou mouku jsme zvolili z toho důvodu, aby těsto bylo nakypřenější a křehčí. Příprava tohoto těsta vám zabere pouze deset minut, jdeme na to. Můžete nalít veškeré tekuté suroviny a řádně promíchat. Nebo také můžete oddělit žloutky od bílků a žloutky vyšlehat s krupicovým cukrum - šlehejte tak dlouho než žloutky zbělají. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Dále smíchejte veškeré sypké suroviny - sůl, mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte rozinky a opět promíchejte. Pokud nemáte rádi rozinky, přidejte ořechy nebo semínka. Pozor na chia semínka, které na sebe vážou tekutinu a výsledný moučník může být sušší. Nyní smíchejte tekuté suroviny se sypkými surovinami. Pokud jste šlehali žloutky odděleně, smíchejte žloutky s moučnou směsí, zamíchejte a vylijte i bílky. Bílky, nemixujte a ani nemíchejte. Pouze lehce prohazujte s moukou a žloutky, tak aby byl stále viditelný, ale zároveň se smísil s těstem. Vylijte těsto do připravené formy a pečte na 180°C přibližně hodinu.