Tento pán vám řekne, proč byste měli jíst každý den česnek. Jeho účinky jsou k nezaplacení.

0
(0)

Jan , 26. 11. 2020

Že je česnek léčivý, věděli už generace před námi. Proto se pěstuje už tisíce let. Má silné antibiotické a antivirové účinky. Lze ho s úspěchem používat i na další onemocnění, kde bychom jinak brali léky, vyrobené z chemických látek. Např. umí regulovat vysoký tlak, čistí cévy od usazenin, má vliv na trávení, posiluje obranyschopnost. A to není všechno. Jak bude výzkum jeho účinků pokračovat, přijdeme na další věci, kde na místo umělých léčiv lze použít česnek.

Jaké látky česnek obsahuje?

Česnek obsahuje především sloučeniny síry. Podle provedených výzkumů více jak 100 sloučenin. Dále 1 stroužek obsahuje 5mg vápníku, 12 mg draslíku, a také germánium, která pomáhá našemu srdci s pravidelným rytmem. Pro někoho je tento prvek tak silný, že syrový česnek nemůže konzumovat. Stačí tedy, pokud si ho vložíte do úst, a budete ho alespoň 10 minut cucat. Nebo si stroužek nakrájejte na tenké plátky, a dejte na namazaný chléb místo salámu. Tak ho lze pozřít snadněji.

Kdy je nejlepší ho konzumovat?

Kdo to zvládne, tak nejlepší je konzumace hned ráno a to na prázdný žaludek. Nejen že nám vydesinfikuje ústní dutinu, kde se nám přes noc rozmnožili bakterie a viry, ale totéž provede v žaludku, a protože máme žaludek prázdný, tak se všechny látky obsažené v česneku vstřebají a využijí. Kdo trpí nějakým onemocněním žaludku, měl by být opatrný, než se do pojídání pustí.

Co všechno dokáže léčit?

Kromě toho, že pomáhá proti nachlazení, vysoké krevnímu tlaku, je to nejlepší pomocník v boji se záněty. Kdo trpí artritidou, nemůže udělat lépe, dále jsou to houbové choroby, HPV, nebo bakteriální infekce. Také pomáhá při nemocích plic, bronchitidě, pneumonii, a kašli. Vidíte, že jeho využití v medicíně je ohromně široké. Určitě je mnohem levnější a méně nebezpečný pro lidský organismus než chemické preparáty, jejichž používání nám sice může pomoci, ale pouze s odstraněním následků choroby. Skoro nikdy neléčí příznaky. Navíc jsou drahé, jejich výroba zatěžuje životní prostředí a a když jejich pozůstatky po požití končí ve vodě, mohou znamenat hrozbu pro přírodu. Jak píšeme, můžete zkusit konzumaci s jídlem, aby si tělo na příval všech látek zvykl. Když to zvládnete, zkuste ochutnat samotný, a pak ho zajíst. A nakonec pro vás nebude problém schroupat stroužek ráno na lačno, a brzy pocítíte jeho účinek.