Jedna z nejoblíbenějších příloh k masovým pokrmům v naší zemi je bramborová kaše. Její příprava je snadná pokud znáte správný postup.
Bramborová kaše
Odborník z portálu Food Network Tyler Florence doporučuje všem kuchařům odlišnou přípravu bramborové kaše. Podle něho klasická příprava ničí chuť této jinak zcela dokonalé přílohy.
„Brambory mají jemný chuťový profil. Když je budete vařit ve vodě, kterou následně scedíme, ztratíte tak veškerou chuť brambor“, řiká šéfkuchař.
Jak na to?
Tyler proto doporučuje povařit brambory přímo v mléku, smetaně a másle, aby nasákly všechnu tu výbornou chuť.
Nejlepší je právě nakrájet syrové brambory na kostky a povařit je doměkka s mlékem a máslem. Po změknutí je potřebné scedit nadbytečnou tekutinu a samotné brambory nasáknuté mlékem rozmačkat na chutnou a velmi hladkou směs.
Na dochucení nejlépe poslouží pouze sůl a černé koření.
Pro změnu, můžete k bramborám přidat pár stroužků česneku, podle chuti.