Obsah článku
Pokud se řadíte mezi nadšené pěstitele česneku, nebo jste ho zkrátka jen nakoupili velké množství, možná vás bude zajímat, jak ho správně skladovat. Pokud totiž zvolíte nesprávnou metodu, česnek vám zežloutne a ztratí svou specifickou chuť. Stane se naprosto nevhodným do pokrmů, jelikož zhořkne. V dnešním článku jsme pro vás sestavili návod, na osvědčenou metodu skladování této nezbytné položky při vaření. Zjistěte, jak na to.
Léčivé účinky česneku
Česnek se vyskytuje snad na každém receptu. Dodá chuť oleji, na kterém smažíme a celkově ochutí pokrm a dodá mu pěknou vůni. Chutí to ale nekončí. Česnek má totiž mnoho léčivých účinků. Nechrání jen proti upírům, jak se říká v pohádkách. Jeho příznivý vliv na zdraví je vědecky dokázaný. Co všechno česnek umí?
- podporuje pocení a tím čistí kůži a póry
- čistí dýchací cesty a usnadňuje dýchání
- odstraňuje parazity ze střev
- stimuluje krevní funkci a zlepšuje kvalitu cévního systému
Jak vidíte, o česneku se ne nadarmo říká, že patří mezi super potraviny. Bohužel se ale často setkáme s tím, že není úplně nejlevnější. Jak to vyřešit? Nakupte česnek v akci a poté ho uskladněte. Díky tomu ho budete mít po ruce celoročně a nebudete se muset trápit vysokými náklady.
Jak skladovat
Připravte si česnek, sůl a zavařovací sklenici. Do sklenice dejte česnek a řádně po posolte. Jakmile to uděláte, zavřete sklenici a dejte ji na místo, kde je chlad a stín. Nejlépe do špajzu. Pokud chcete vršek zavařovačky ochránit před prachem, překryjte ji kouskem látky a zajistěte gumičkou.
Česnek skladujte vcelku. Rozhodně ho neloupejte. Díky této metodě už nikdy nebudete muset česnek zamrazovat. Mražení totiž potravinám rozhodně neprospívá. Ničí jejich strukturu a po vyjmutí z mrazáku z produktu vyteče téměř všechna voda. Díky naší metodě ale bude česnek neustále jako čerstvý.