Jak si doma upéct česnekové copy? Netradiční recept, který si zamilujete!

0
(0)

Jan , 22. 06. 2021

Česnekový dort je možná pro někoho novinkou, ale je velmi oblíbenou pochoutkou. Stačí jen smotat česnek společně s dalšími surovinami, sejít se s rodinou a sníst ho společně u stolu. Chuť takového dezertu je jedinečná a každého osloví. Nebudete už chtít jíst nic jiného!

Budete potřebovat jen několik hlavních ingrediencí

Česnekový cop bude vhodný k hlavnímu jídlu nebo jako dezert po obědě. A co budete potřebovat k jeho přípravě?

  • 300 ml mléka
  • 500 g mouky
  • 11 gramů droždí
  • Cukr
  • Sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Kopr
  • Česnek
  • 200 g másla
  • 200 g sýra

A jak tento česnekový dezert připravit? Mléko zahřejte, nalijte ho do misky, přidejte droždí a cukr a promíchejte. Přikryjte fólií nebo utěrkou a na deset minut dejte stranou kynout. Po uplynutí doby dejte fólii dolů a přidejte mouku. Hotové těsto dejte do misky, přidejte olej a důkladně zamíchejte. Těsto nechte hodinu odpočívat.

S těstem se musí rychle pracovat

Než si těsto odpočine, můžete smíchat kopr s máslem. Až bude hotové, poctivě ho vyválejte a potřete koprem. Těsto nakonec stočte do role, rozkrojte na dvě části a z nich vytvořte cop. Takto připravený dezert dejte do trouby péct. Ještě než ho tam dáte, těsto posypte nastrouhaným sýrem a přikryjte asi na půl hodiny ručníkem.

Nakonec ho pečte asi 30-35 minut na 180 stupňů. Že je upečený poznáte podle jeho barvy. Poté už stačí jen dezert rozkrájet a užít si jeho chuť. Můžete si k němu udělat nebo koupit několik omáček, které tento dezert zvýrazní. Česnek je velmi oblíbená zelenina, i když ji mnoho lidí nemá rádo, protože zanechává v ústech nepříjemný zápach. I tak se hodí skoro do všech jídel, mezi Čechy jsou oblíbené hlavně bramboráky, které kromě česneku obsahují také spoustu jiného koření. Česneková pomazánka se používá při silvestrovských oslavách, k její chuti se hodí například hroznové víno. V této kombinaci se hodí na jednohubky pro každou příležitost.