Jak rychle snížit krevní tlak bez léků a jejich vedlejších účinků

0
(0)

Jan , 25. 03. 2020

Za vysoký krevní tlak se považuje už hodnota přesahující 140/90 mmHg.

Samozřejmě, existují rozdíly podmíněné hlavně věkem, kde u starších lidí ani tato hodnota nemusí být ještě problém.

Vysoký krevní tlak si můžete snížit pomocí léků, ale i přírodně.

Léky často mívají nežádoucí vedlejší účinky. Proto pokud se jim dá vyhnout, třeba to udělat.

Příznaky a rizika vysokého krevního tlaku
Na vysokém krevním tlaku je problematické, že začíná bez zjevných příznaků.

Pak, když už příznaky má, obvykle negativní zdravotní stav dost pokročil. Proto je lepší si preventivně krevní tlak měřit.

Mezi nejčastější příznaky vysokého krevního tlaku patří silné bolesti hlavy, únava, problémy se zrakem, bolesti v hrudi, potíže s dýcháním, nepravidelný tlukot srdce, zarudnutí v obličeji či dokonce krev v moči.

Vysoký krevní tlak zvyšuje riziko vzniku dalších zdravotních problémů, jako například:

  • křeče v nohách
  • nespavost
  • nevolnosti a točení hlavy
  • arytmie
  • srdeční a mozkové cévní příhody (infarkt a mrtvice)

Přírodní léčba vysokého krevní tlaku


Pokud nechcete užívat léky, které mohou mít vážné nežádoucí účinky, pak bychom vám rádi nabídli několik přírodních možností.

Jsou podobně rychlé jako léky, ale bez vedlejších účinků.

Metoda č.1 - Jablečný ocet a soda bikarbona


Rozřeďte 2 čajové lžičky jablečného octa a 1/8 čajové lžičky jedlé sody ve sklenici vlažné vody a hned to vypijte. Pijte to 2 krát denně.

Jablečný ocet ma vysoký obsah vápníku, draslíku, hořčíku a dalších látek, které chrání stěny artérií.

Soda bikarbóna zase pomáhá regulovat krevní tlak a udržovat správné pH těla. V této směsi bude soda bikarbona také neutralizovat kyselost octa.

Metoda č.2 - Banány


Banány jsou extrémně bohaté na draslík, který reguluje úroveň sodíku odpovědného za vysoký krevní tlak. Jde o substituční prvek, který bude z buněk sodík vytlačovat a dojde tak k normalizaci krevního tlaku.

Doporučuje se konzumovat přibližně 2 banány denně pro udržení si optimálního zdraví.

Metoda č.3 - Citrónová šťáva


Vymačkejte šťávu z citrónu do sklenice, rozřeďte s vodou a pijte to na prázdný žaludek, nejlépe ráno před jídlem.

Citrony hydratují tělo, relaxují krevní cévy a chrání jejich stěny. Dodávají navíc tělu draslík a ostatní vitamíny, které působí na snižování sodíku v buňkách.

Metoda č.4 - Česnek


Česnek je jednoznačně jednou z nejlepších a nejzdravějších potravin na světě.

Efektivní reguluje tak cholesterol, jakož i krevní tlak. Vděčí za to aktivní látce alicinu stimulující produkci oxidu dusnatého, který rozšiřuje cévy.

Nejlepší je česnek konzumovat surový.

Nejprve ho pohmoždil a nechte odstát na vzduchu zhruba 5 minut, aby se aktivoval alicin. Poté, abyste alespoň zčásti potlačily jeho ostrou chuť, ho smíchejte s medem a natřete si ho na chleba s máslem.

Po dojedení to zapijte trochou vody, aby nezůstal česnek přilepený na stěnách jícnu. Mohl by je totiž podráždit.

Takový krajíc chleba jezte každé ráno. Budete sice cítit po česneku, ale váš krevní tlak se sníží velmi rychle.

Dělejte to alespoň týden, případně podle potřeby, dokud nedojde k trvalému snížení vašeho krevního tlaku.

Závěr

Kromě uvedených metod je také vhodné dodržovat pár zásad, abyste si krevní tlak udrželi pod kontrolou.

Jezte zdravě, hýbejte se, vyhýbejte se alkoholu a cigaretám, omezte kofein a zredukujte příjem soli.