Stačí rozmačkané brambory naplnit houbami a vyválet v mouce. A hned máte na stole luxusní večeři, která zasytí rodinu i přátele. Hodí se také jako pohoštění pro návštěvy nebo odpolední svačinka na výlety. Tento šáteček je totiž skvělý i studený. Vyzkoušejte si recept, který jsme pro vás dnes připravili. Garantujeme vám, že se okamžitě stane vaším oblíbeným a budete ho dělat znovu a znovu.
Houbová sezóna je za rohem, aneb co je dobré vědět o houbách
Houby si můžeme nasbírat každý sám v lese, a díky tomu nás tato oblíbená pochoutka téměř nic nestojí. Houby nejen že krásně voní a pěkně zasytí. Jsou také velmi zdravé. Zlepšují imunitu a pomáhají při hubnutí. Pomáhají zbavovat tělo škodlivin a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Podívejte se, co všechno v nich najdete. Obsahují například
- vitamíny – riboflavic, niacin
- selen
Rychlý recept na skvělé jídlo
Pokud hledáte recept na pokrm, který připravíte během pár chvil po úporném dni v práci, pak čtěte dál. Připravte si 1 až 1,5 kg brambor, půl kila hub (čerstvé nebo z konzervy), 2 až 3 vajíčka, 1 cibuli, 1 lžíci hladké mouky, sůl, slunečnicový olej
Příprava houbových šátečků
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte a nadrťte v mlýnku na maso. Pokud mlýnek nevlastníte, rozmačkejte je šťouchadlem nebo vidličkou. Nyní přidejte vajíčka, trochu soli a mouky. Vše promíchejte. Měla by vám vzniknout hladká jednolitá hmota.
Nasekejte cibuli a osmahněte ji s houbami. V dlani si zformujte placku bramborové hmoty a naplňte ji houbami. Přehněte. Pokud je to nutné, díry, odkud vykukují houby, zalepte další hmotou z brambor. Měli byste vytvořit šáteček, který bude zcela hladký a nebudou z něj vylézat houby. Z obou stran obalte v hladké mouce. Nakonec už zbývá jen smažit. V oleji smažte tak dlouho, dokud nebudou bochánky do zlatova.