Rozbila vajíčka a jejich obsah nalila do formy na led. Tento nápad již používám také a dlouho.

0
(0)

Dalibor , 20. 10. 2020

Nenajdete domácnost, kde by v mrazáku neměli pytlíky, formy nebo tvořítka na led. Využít se dají různými způsoby, my vám poradíme pár tipů, které se vám budou hodit a ušetří vám čas.

Zamrazit můžete omáčky, sirupy i dezerty

Vaše oblíbené omáčky si můžete jednoduše zamrazit a jejich využití je nepřeberné. Kombinovat můžete omáčky navzájem. Stačí je nalít do formy na led.

Existuje spoustu receptů na dezerty, které se dají připravit ve formách na led. Udělat si můžete například mini tvarohové koláčky s malinami, zalité čokoládou. Pokud vás překvapení nečekaná návštěva, sáhnete do mrazáku a pohoštění je hotové!

Zamrazit můžete také alkohol. Pokud vám zbude víno od vaření, není nic jednoduššího než nalít do formiček místo vody. Použít ho můžete do omáček.

Sirupy se vám budou hodit jako ozdoba zmrzliny nebo mraženého dezertu. Stejně jako u omáček je jejich využití různorodé.

Čerstvé bylinky nebo ledová káva pro horké dny

Bylinky si můžete snadno vypěstovat na okenním parapetu nebo na balkoně. Snadno si je ale také zamrazíte. Můžete použít buď vodu, nebo ještě lépe kvalitní olivový olej, který uchová bylinkové aroma a svěžest. Mátu můžete využít do různých nápojů a zamrazit ji můžete s citronovou šťávou. Máta ale skvěle zklidní vaši pleť, stačí, když ji budete masírovat kostkou ledu s mátou po dobu asi tří minut. Další potraviny vhodné k zamrazení jsou:

  • Káva, která skvělé ochladí v horkých dnech
  • Různé druhy ovoce, ideální jsou jahody. Ovoce využijete hlavně do smoothies
  • Vajíčka díky zamrazení vydrží čerstvá až po jeden rok
  • Zkuste hodit do mrazáku také květiny, které potom ozdobí vaše nápoje

Zmrazení potravin je nejšetrnější metodou uchovávání. Suroviny ztratí minimum svých výživových hodnot. Navíc je stačí vytáhnout, nechat při pokojové teplotě povolit a jejich použití je jen na vás.