Domácí tatarská omáčka, která je chuťově dokonalá. Vyzkoušejte tento recept a kupovanou už nikdy neochutnáte.

0
(0)

Jan , 29. 04. 2021

Tatarská omáčka, laicky tatarka, se hodí k mnoha jídlům. Může se jednat o hranolky, krokety, opečené nebo zapečené brambory, ale lidé si ji dávají i ke smaženému sýru, řízkům nebo různým druhům mas.

Většina lidi si ji koupí, příprava doma je přitom jednoduchá

Domácí tatarská omáčka není složitá na výrobu a až ji vyzkoušíte, do obchodu už si pro ni nikdy nezajdete. V našich kuchyních má čestné místo, můžete ji klidně použít také do pomazánek místo zdravého jogurtu.

Až ji vyzkoušíte, uvidíte, že lepší tatarku neseženete. Kupovaná se nechá srovnat jak chuťově, tak finančně.

Na výrobu stačí jen několik ingrediencí

Ingredience seženete v každém obchodě a budete vědět, co do tatarské omáčky dáváte:

  • 2 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 3 kyselé okurky
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku hořčice
  • 1 lžičku octa
  • Sůl a pepř
  • Trochu oleje

Jednotlivé suroviny si nejdříve přichystejte, ať je máte hned po ruce. Vejce si uvařte natvrdo, cibuli si oloupejte. Vezměte do ruky struhadlo a můžete začít. Okurky, vajíčka i cibuli nastrouhejte a dejte do jedné větší mísy.

Důležité je nechat tatarku chvíli uležet

Následující postup je velmi jednoduchý. Když máte hlavní suroviny v míse, přidejte ty zbývající. Míchejte všechno tak, aby se chutě a suroviny správně propojili. Podle konzistence můžete přidat olej, ale není to nutné. Tatarku poté ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Tatarskou omáčku můžete podávat hned, ale lepší je, pokud ji necháte několik hodit ležet ladem v chladu v lednici.

Jednotlivé chutě se uvolní rychleji a propojí se, výsledek poté bude fantastický. A k čemu si tatarku dáte, záleží už jen na vás. Vylepšit si ji můžete i jinými surovinami, například bylinkami nebo chilli papričkou. Tady už záleží jen na vašich preferencích. Kupované tatarky jsou plné chemických látek, které nejsou pro naše tělo vhodné. Když si ji připravíte doma, budete vědět, že si ji můžete dopřát bez výčitek.